Sivut

perjantai 14. helmikuuta 2014

Kokkauspuuhissa

Innostuinpa minäkin pitkästä aikaa puuhailemaan keittiössä ihan kokkaushommissa (!) - pyöräytin itselleni työevääksi makoisan kasvisgratiinin kukka- ja parsakaalista.

Ensin sipaisin hieman öljyä uunivuoan pohjaan, jottei gratiini palaisi kiinni saman tien. Sitten pilkoin kaalit sopiviksi palasiksi ja levittelin ne tasaisesti uunivuoan pohjalle. Päälle kaadoin seoksen, jossa oli oikeaa kermaa, vähärasvaista 10-prosenttista ruokakermaa, pari munaa, tuoretta korianteria ja oreganoa sekä tietysti suolaa ja pippuria.

Lopuksi paistoin koko komeuden uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Lopputulos oli herkullinen, mutta seuraavaa kertaa varten viisastuin sen verran, että pilkon kukkakaalit hieman pienemmiksi paloiksi, niin kypsyvät paremmin. Nyt makuelämys oli muutaman kukkakaalipalan osalta hieman liian "al dente", mutta ei se menoa kuitenkaan haitannut :D

Ihanaa viikonloppua teille kaikille ja hyvää ystävänpäivää!



Ei kommentteja: