Sivut

torstai 12. syyskuuta 2013

Systerin tuparit, osa 2

Kuten aiemmin jo lupasin, tässä vielä toinen satsi kuvia siskoni tupareista :)

Sisätiloissa tehtiin siis pieni pientaremontti kesäkuussa ja muuttamaan päästiin Juhannukseksi. Remontti tehtiin pääosin omin voimin lähes vuorokauden ympäri (Oy Pappa ja Mamma Ab:n suosiollisella avustuksella). Vain kaakeloinnin ja katon paneloinnin suoritti ulkopuolinen taho. Remontin aikana kaikki seinät maalattiin valkoisiksi ja osa seinistä myös tapetoitiin maltillisin hopeanharmain sävyin.

Ison ja yhtenäisen eteis-keittiö-olohuonetilan vanha tumma paneelikatto poistettiin kokonaan ja tilalle laitettiin uusi raikkaanvalkoinen paneelikatto. Muualla katot olivatkin jo valkoiset, joten ne vain maalattiin tuoreella maalikerroksella. Yksi suurimmista ja aikaa eniten vieneistä urakoista oli kaikkien ikkunapuitteiden maalaus valkoiseksi, olivat aiemmin tummanruskeat.

Vessojen, kodinhoitohuoneen ja pesutilojen puiset katot käsiteltiin valkoisiksi vahalla, samoin lavuaaritasot. Teknisen tilan ja tuulikaapin lattiat kaakeloitiin harmaalla laatalla. Takan rapatut osat maalattiin valkoiseksi, kaakeloitu osuus on tarkoitus käsitellä myöhemmin vielä kaakelimaalilla tai slammata kokonaan piiloon.

Kaikki sisäovet listoineen vaihdettiin ja makuuhuoneen oviaukkoa laajennettiin ja siihen asennettiin isot lasiovet, joiden läpi valo siivilöityy ihanasti makkariin. Kaikkien makuuhuoneiden vanhat säilytyskalustot purettiin ja tilalle hankittiin modernit, valkoiset korkeakiiltoiset liukuovisysteemit uusine kaapinrunkoineen.

Keittiö oli remontoitu parisen vuotta sitten edellisen asukkaan toimesta, joten se ei vaatinut muuta kuin tehopesun ja pientä stailausta. Kompaktissa keittiössä pääväreinä ovat harmaa, valkoinen ja ruskea. Kaapisto on valkoinen ja korkeakiitoinen, välitila puolestaan kivaa harmaata "luonnonkivennäköistä" pikkulaattaa ja tasot ruskeaa puuta.

Myös kylpyhuone ja sauna olivat valmiiksi hyvässä ja tyylikkäässä kunnossa, sillä nekin oli rempattu ja kaakeloitu muutama vuosi sitten, joten pesu ja stailaus riittivät. Yleisväreinä pesutiloissa on keittiön tapaan valkoinen, harmaa ja ruskea. Oma suosikkini ko. tilassa on kahden ikkunan lisäksi kätevä lasinen ja moderni "siirreltävä" suihkunurkkaus, jossa ei ole ns. reunalistoja - nopealla vilkaisulla näyttää siltä, ettei kaappia olisi lainkaan.

Oheiset kuvat nappasin keittiöstä, ruokailutilasta ja olohuoneesta. Taustalla näkyvä raitatapetti on Laura Ashleyn - metalliset raidat heijastavat hienosti valoa, mutta tyylikäs tapetti ei valitettavasti pääse ihan oikeuksiinsa kuvissa (kaikki raidat eivät edes näy). Myös ihanat valkoharmaasilkkiset varjostimet ovat Laura Ashleyn, niitä löytyy myös makuuhuoneesta, tosin eri kuosilla.

Yksi ehdottomista suosikeistani on iso ja rouhea ruokailutilan lamppu. Kuvun päällinen on ulkopuolelta "betonimaista" harmaata kiviainetta ja sisäpuolelta valkoista emalia. Ennen puunväriset ruokapöydän tuolit maalattiin remonttihässäkän yhteydessä mielenkiintoisella hopeanharmaalla sävyllä ja niistä tulikin tosi kivat ja persoonalliset.2 kommenttia:

Tweety Blue kirjoitti...

Kerrassaan kaunis ja harmoninen asunto! Hienosti remontoitu :)

New England Rose kirjoitti...

Kiitoksia, välitän terveisesi "remonttiryhmälle" :)