Sivut

maanantai 16. syyskuuta 2013

Terassi valmiina syksyyn!

Touhuilin vaihteeksi pihahommissa ja kävin puutarhalta hakemassa jos jonkinlaista risua etupihan terassia varten. Mukaan lähti tällä kertaa enimmäkseen haalean lilahtavia, valkoisia ja kirkkaan vaaleanvihreitä callunoita sekä hopealankaa ja eräänlaista mehikasvia, jonka tarkempaa nimeä en nyt tähän hätään kuollaksenikaan muista. Jostain syystä tänä vuonna callunat vetivät pidemmän korren kanervista, vaikka kyllä varmasti kanerviakin vielä muutaman jossain vaiheessa lisään terassille.

Aloitin projektin kippaamalla kaikki vanhat kasvit pois (puksipuita lukuunottamatta), suihkuttamalla terassin ja pesemällä myös kaikki lyhdyt ja muut koriste-esineet sekä kalusteet kesän aikana kertyneistä pölyistä ja hiekoista.

Uusien kasvien istuttelujen ja asettelujen jälkeen pihasta muuntautui taas kiva syksyinen keidas - lisäsin koristeiksi vielä pari kranssia, korillisen puuklapeja sekä tietysti makeita punaposkisia omenoita :) Pyöreät puksipuut istuvat mielestäni mainiosti syyskasvien kavereiksi. Ehdoton suosikkini on kuitenkin puutarhalta hankkimani risuista väsätty siili, joka on kerrassaan hurmaavan söpö!

Sen verran aikaa koko "operaatio terassi syysasuun" vei, että ulkona oli jo aivan pilkkopimeää, kun sain viimeisetkin kasvit kasteltua ja kynttilät palamaan pariin pikkulyhtyyn. Mutta olihan tuo kaunis, syksyinen terassi taas kerran kaiken rehkimisen väärti! Seuraavaksi onkin sitten tehtävä sama homma myös takapihan terasille.


4 kommenttia:

Taigaduu kirjoitti...

Tulipa kaunista!Mä tykkään myös callunoista ja syklaameista.

Karolina kirjoitti...

Kaunista =)
Kiva kun laitoit kuvia. Jospa sitä itsekkin saisi aikaiseksi laittaa vähän syksyä... On kyllä ollu puutarhan suhteen niin harvinaisen kausi syksy. Ehkäpä uusi työ ja kodin siivoukset näyttöjä varten vieneet voimia... Nytkin vaan istun terassilla ja nautin kännykästä/blogien kautta muiden puutarhoista =)

New England Rose kirjoitti...

Taigaduu: callunat on aivan ihania ja syklaamit myös! Jostain syystä en ole syklaameja kuitenkaan koskaan itselleni ostanut - systeri sitten taas osti niitä senkin edestä (lähetti mulle juuri eilen kuvia valkoisista, pinkeistä ja ihanan vaaleanpunaisista syklaameista, joista oli tehnyt upeita istutuksia yhdessä callunoiden ja hopealankojen kanssa). Hmm. pitäisiköhän itsekin noutaa pari syklaamia...

New England Rose kirjoitti...

Karolina: joo, ymmärrän. Silloin aikoinaan kun myytiin omaa kämppäämme, mulla oli hirveä stressi siivoamisen kanssa. Ja henkinen stressi itse siitä myyntitilanteesta - eipä siinä paljon muuta tullut tehtyä kuin jännitettyä, että meneekö kaupauksi vaiko ei - onneksi meni :)