Sivut

tiistai 10. syyskuuta 2013

Systerin tuparit, osa 1

Joku lukijani varmaan muistaa, kun kirjoittelin alkukesästä pikkusiskoni muutosta omakotitaloon (ja innostuin itsekin siinä samalla suunnittelemaan omakotitalon rakentamista). Remontti alkoi kesäkuun alussa sisätiloista ja tavallaan jatkuu vieläkin, tosin puutarhan ja erillisen varastorakennuksen puolella.

Sisätilat valmistuivat Juhannukseen mennessä, mutta isolla tontilla puuhaa tuntuu riittävän vielä pitkälle syksyyn, vaikkakin pihan yleisilme on muuttunut aivan totaalisesti jo heinä-elokuun aikana. Talon edellinen asukas ei ollut puutarhaihmisiä lainkaan ja se myös näkyi tontilla vielä alkukesästä selvästi. Nyt piha sen sijaan on mielestäni jo aivan ihastuttava.

Näiden kuvien jälkeenkin puutarhaan on eri puolille istutettu yli 50 tuijaa, omenapuita ja marjapensaita, tehty kukkapenkkejä, levitetty pari kuutiota vaaleita koristekiviä ja pusseittain mustaa haketta sekä istutettu sadoittain kukkasipuleita. Lisäksi on tuunailtu erilaisia muureja ja kivetyksiä, maalattu paikkoja ja kunnostettu vanha kasvihuonekin uudenveroiseksi. Nämä kuvat on napattu pihan länsipuolelta.

Kävimme mieheni kanssa kesälomamme loppupuolella "tupatarkastuksella" ja ajattelin jakaa muutaman puutarhaotoksen teidänkin kanssanne, toisessa osassa on sitten tulossa jokunen kuva sisätiloista. Nämä olivat sellaiset pienimuotoiset tupaantuliaiset, paikalla lähisukua ja tarjoiluina ihan perinteiset pullakahvit :)

Pakko vielä erikseen mainita, että ensimmäisissä kuvissa näkyvä ihana pieni vaaleanlila kärhö on istutettu tänä kesänä ja siinä oli laskujeni mukaan yli 30 nuppua!

2 kommenttia:

Tweety Blue kirjoitti...

Kaunista! Ensi kesänä piha on varmasti upea kun kaikkilähtee kasvamaan :)

New England Rose kirjoitti...

Jep, näin uskon minäkin. Kuulemma piha oli alunperin polveen saakka ulottuvan heinikon peitossa ja kaikki kukkapenkit hautautuneet roskien alle, samoin kivet. Piha oli täynnä epämääräisiä pystyynkuolleita puita ja pensaita - vaan eipä ole enää :)