Sivut

maanantai 6. elokuuta 2012

Surf's Up ja viininmaistajaisia - Rhodos osa IV

Matka jatkuu vielä parin postauksen verran :) Eksyimme loman puolivälin paikkeilla aivan ihastuttavaan, korkealla vuoristossa sijaitsevaan pikkukylään nimeltään Sianna samalla kun vierailimme Embonassa sijaitsevalla Emeryn viinitilalla.

Siannan keskus oli idyllinen aukio, jolla sijaitsi muutama taverna ja erittäin kaunis valkoinen kirkko ihmeköynnöksineen ja hedelmäpuineen. Kylän läpi meni yksi ainoa kapea tie ja tämän tien varrella sijaitsivat kaikki pikkuputiikit. Löysin yhdestä putiikista aivan mahtavia sormuksia pilkkahintaan, joten niitä lähti mukaan lähes kymmenkunta... Näyttävät, isot kreikkalaiset sormukset maksoivat noin kolme euroa kappaleelta, kun Rhodoksen kaupungissa vastaavista olisi saanut pulittaa parikin kymppiä kappaleelta. Hyvä diili siis! Putiikin omistaja Despina oli todella mukava ja antoi vielä lahjaksi muutaman tavaran lähtiessämme.

Embona on Rhodoksen saaren viinintuotannon keskus, viiniviljelykset levittäytyvät Rhodoksen korkeimman vuoren Attaviroksen rinteille, jonka juurella Embona siis sijaitsee. Viinitila Emerystä lähti mukaan paikallisia valko-, rosé- ja punaviinejä. Mukavaa tilan myymälässä oli se, että kaikkia tuotteita sai maistella rauhassa ennen ostopäätöksen tekoa, joten ns. hasardiostosten mahdollisuus pieneni huomattavasti. Ostin tilalta viiniä myös tuliaisiksi kotiväelle.

Viinitilavierailun jälkeen suuntasimme vielä Rhodoksen eteläisimpään kärkeen Prasonisiin, joka tunnetaan surfaajien ja paraglaidaajien mekkana, eikä ihme - saaren kärjessä tuuli aivan älyttömästi ja tyrskyt olivat näyttävät. Ko. paikassa meille aukeni aivan "uusi maailma", sillä se oli täynnä ympäri maailmaa paikalle saapuneita auringonpolttamia "heeboja", jotka hengasivat asuntoautoissaan rannalla jopa koko kesän ajan. Aiemmin autolla pystyi ajamaan aivan niemenkärkeen asti, mutta muutama vuosi sitten iso myrsky katkaisi tien ja niemenkärki jäi omaksi pikku saarekseen kun meri valtasi hiekkakankaan. Kuvissa näkyvä "saari" on siis ennen ollut yhteydessä mantereeseen. Kartoissa ko. tie on kuitenkin edelleen merkittynä, joten yllätys oli melkoinen kun saavuimme paikalle. Kuvat ovat täysikokoisia, klikkaa auki!


Siannan kaunis ortodoksikirkko.


Kirkko sijaitsi kylän keskusaukion laidalla.Despinan ihastuttava pikkuputiikki sijaitsee ravintolan takana.
  
 
Joka puolella kasvoi bougainvilleaa eli ihmeköynnöstä.
 

Jeeppimme Attaviroksen juurella Emeryn viinitilan liepeillä.

 
Rhodoksen korkein vuori Attaviros, jonka rinteillä vasemmalla näkyy
Embonan kylä.Viinitilan pergolassa roikkui viinirypäleitä (ja kurpitsaa??).


Tämä Rodos-valkkari oli erittäin onnistunut ostos!


Super Market Surfer Prasonisissa :)


Paraglaidaajien märkä uni.


Tyrskyt huuhtovat katkennutta tietä, taustalla saareksi muuttunut
niemen kärki, etualalla "heebojen" asuntoautoja.

Asuntoautoja oli alueella todella reipas määrä. Osa oli tullut koko perheen voimin.


2 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Kivoja kuvia!
Olipas töykeää palvelua hotellissa!Upean näköinen hotelli, ei ihan heti uskois et palvelu tuon näköisessä paikassa voi olla noin surkeaa!:P

New England Rose kirjoitti...

Jeps, sitä sattuu aina joskus... Mut onneksi oon jo henkisesti palautunut täyteen tomintakuntoon tuon koettelemuksen jälkeen :D

Mukavaa loppuviikkoa!