Sivut

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Raparperin alla...

Takapihan raparperipuska oli heinäkuun aikana paisunut sen verran jättimäiseksi, että päätin harventaa sitä kerralla ihan reilulla kädellä. Irrotin varmaan yli 20 vartta ja valmistin osasta herkullisen raparperipiirakan - osan laitoin odottamaan viikonloppua, jolloin pyöräytän varmaankin vielä toisen mokoman :)

Piirakka onnistui yli odotusten ja oli muuten tosi hyvää pehmeän vaniljajätskin kanssa! Pakko myöntää tässä ihan suoraan, etten todellakaan ole mikään "himoleipuri" sanan varsinaisessa merkityksessä, joten menin sieltä, mistä aita on matalin eli ostin kaupasta valmiin murotaikinapohjan, jonka lätkäisin piirakkavuokaan ja päälle sitten raparperit ja kermaviili-munaseoksen. Valmis pohja oli mielestäni ihan yhtä hyvää, kuin jos olisin vääntänyt sen kokonaan itse. En olekaan tänä kesänä vielä yhtään raparperipiirasta tehnyt, joten oli jo aikakin vähän maistella kesän makuja :)

Tuon valkoisen keraamisen IB Laursenin vuoan tilasin muuten viime syksynä eräästä nettiputiikista ja olen ollut siihen todella tyytyväinen. Pintaan ei koskaan jää mitään kiinni, vaan kaikki lähtee aina tosi helposti ihan normaalisti tiskaamalla. Myös vuoan väri on pysynyt puhtaan valkoisena useista käyttökerroista huolimatta (noh, kuvassa siinä tosin näkyy nyt hiemaan ruskeaa, mutta se lähti helposti pois ilman ihmeempää hinkkaamista tai liotusta). Jotkut vuoat ovat tosi ikäviä, kun niihin jämähtää kaikki - siis aivan kaikki - kiinni, vaikka kuinka yrittäisi voidella ja varoa.


Raparperipiirakka vaniljajätskillä on yksi suosikeistani. Herkullisenväriset lautaset ostin keväällä Ikeasta ns. "kesälautasiksi".
 


IB Laursenin keraamista vuokaa on ilo käyttää!

6 kommenttia:

Marru kirjoitti...

SIeltä mennään, missä aita on matalin... valmiita pohjia käytän itsekin ja hyvältä maistuvat :D

Jamelia kirjoitti...

Nams näyttää hyvältä:)

Voi kun itsekin sais jostakin raparperia
vois itekin leipoa.

Jamssi

AnniK kirjoitti...

Miten sitä ei enää loppukesästä tule raparperipiirakkaa tehtyä. Minullakin rehottaa raparperit tuolla pihalla.

New England Rose kirjoitti...

Heh, kiva Marru kuulla etten ole ainoa valmistuotteiden käyttäjä... Ja ne on nykyään kyllä aika maukkaita, täytyy sanoa.

New England Rose kirjoitti...

Jamssi, eikö paikallisista kaupoista löydy raparperia? Korvaa raparperi jollain muulla herkulla, vaikka pensasmustikoilla. Itse ajattelin pyöräyttää vielä tänä syksynä muutaman mustikka- ja puolukkapiirakan, kun nyt kerran vauhtiin pääsin :D

New England Rose kirjoitti...

Niinpä, jotenkin olen huomannut hieman samaa itsessäni, loppukesästä sitä rupeaa vähän niinkuin "kyllästymään" niihin samoihin nuokkuviin, jo parhaat päivänsä nähneisiin kukkasiin ja tavallaan odottaa syksyä ja sen mukanaan tuomia tuoreita kanervia ja callunoita :)

Ei oikein enää saa mitään kesään liittyvää aikaiseksi, sitä odottelee vain syksyä ja sitä, että pääsee siivoamaan paikat talviteloille!

Ihme ja kumma olen nyt näistä piirakoista kuitenkin vielä näin loppukesästä innostunut - veikkaanpa kuitenkin, että se innostus lopahtaa pian kuin lehmänhäntä...