Sivut

torstai 14. kesäkuuta 2012

Hortensian hurmiossa

Menin ja ostaa paukautin ihanan pinkin hortensian terassillemme <3 Kukintojen väri hieman vaihtelee niiden "kehitysvaiheesta" riippuen - uudet kukinnot vihertävät kauniisti, keski-ikäiset ovat tumman, syvän pinkkejä ja loppuvaiheessa olevissa on selvästi näkyvissä jo hieman lilaa ja sinistä sävyä.

Istutin kasvin siniseen korkeaan ruukkuun, joka on ollut tämän kevään vielä tyhjillään. Aiempina vuosina olen laittanut siihen ihmeköynnöksen eli bougainvillean, mutta tänä vuonna en löytänyt tarpeeksi hyväkuntoisia bougainvilleoita mistään, joten päädyin sitten tähän hortensiaan <3 Kokonaisuus on hyvä väriläikkä muuten niin harmaavalkoiselle terassille.

Hortensian kukka muistuttaa muuten nopealla vilkaisulla yllättävän paljon täydessä kukassaan olevaa alppiruusun kukintoa. Olematta mikään hortonomi, oletan jotenkin, että hortensian ja rodon tapauksissa voidaan puhua kukkien sijaan "kukinnoista", kun ne kerran koostuvat kymmenistä yksittäisistä kukkasista. Joku viisaampi voi asian oikaista, mikäli maalaisjärkeilyni meni metsään... Ja joo, myös kaupunkilaisilla on (ainakin joissain tapauksissa) maalaisjärkeä, mistähän ne on sen saaneet?! ;D

Aurinkoista viikonloppua! Itse aion viettää sen ihan kotosalla kävelylenkkeillen sekä puutarhatöiden ja kylpyhuoneen kuurauksen parissa... Onneksi on enää muutama viikko lomaan - sitten se varsinainen "työleiri" vasta alkaakin!7 kommenttia:

AnniK kirjoitti...

Kaunis on. Itselläni ei ole koskaan ollut Hortensiaa, jaksaakohan se kukkia koko kesän?
Voisi tietysti omallekin pihalle hankkia välillä jotain muuta kun aina niitä pelargoneja :)
Mukavaa päivää!

Cheri kirjoitti...

Huikean upea hortensia. Olen heikkona hortensioihin ja iloitsen kun kellarissa talvehtinut Endless Summer on kehittänyt nuppuja. Se talvehtisi ulkonakin, mutta haluan pelata varman päälle. Joitakin hortensioita talvetin sisällä ja ne ovat kukkineet kevään aikana.

Jasmiina kirjoitti...

Kaunis <3 onko hortensia helppohoitoinen? :) kelpaisi kyllä parvekkeelleni !

Elämää Onnenpähkinässä kirjoitti...

Kasteluveden happamuus vaikuttaa hortensian kukkien väriin: happamassa maassa kukat ovat sinisiä, emäksisessä punaisia.

Kanelia ja kardemummaa kirjoitti...

Onpas upean näköinen ja kokoinen terassihortensia!:)

Kanelia ja kardemummaa kirjoitti...

Heippa! Kävit kommentoimassa noita gadget-ongelmia. Tein vielä yhden pikku muutoksen asetuksiin, nyt näyttää toimivan (lisäsin vinkin postaukseen). Toivottavasti sinäkin saat kaiken pelittämään haluamallasi tavalla:)

New England Rose kirjoitti...

AnniK: no niinpä, muakin kyllä välillä kyllästyttää iänikuiset pelargonit, mutta joka vuosi huomaan niitä silti aina ostavani :)

pelargoneissa on se hyvä puoli, että ovat todella sitkeitä kasveja, kestävät kuivuutta, paahdetta, sadetta, varjoa ja pientä pakkasta. niin ja kukkivat jopa marraskuulle.

tämän hortensian kukkimisesta en osaa sanoa, mutta toivon, että kukkisi mahdollisimman kauan.

Cheri: hieno homma, että olet onnistunut talvetuksessa. meinaatko, että hortensiat mahdollisesti pärjäisivät talven hengissä ihan ulkonakin, siis maahan istutettuna ja peitettynä? itse olen vähän kahden vaiheilla mitä teen kun syksy koittaa, heitänkö suosiolla pois, istutanko maahan ja yritän suojata vai vienkö pimeään varastoon odottelemaan kevättä... pitääkö muuten kasvia kastella säännöllisesti sitä talvettaessa? se on aina ollut mulle hieman epäselvää.

Jasmiina: no kyllä ainakin mun hortensia voi nyt ihan paksusti kun saa runsaasti sekä kastelua että aurinkoa. tosin hieman vielä harmittaa, kun en heti sen kovan sadepäivän aamuna älynnyt nostaa sitä suojaan, yksi kukka ehti vähän repsahtaa rankkasateen sitä piiskattua. ne kukat on niin painavat ja varsin ohut, etteivät ne pahemmin kestä täydellistä kastumista ja voimakasta sadetta. pitänee tukea pampulat jollain kepillä ja nyörillä.

Elämää Onnenpähkinässä: no niinpä ovat. kiitos muistutuksesta! :)

Kanelia ja kardemummaa: kiitokset, mäkin tykkään! <3 kyllä sitä valkattiinkin, siis siellä taimitarhalla...

Pitääpä käydä tutustumassa sun vinkkeihin. Mäkin oon yrittäny kaikenlaisia kikkakolmosia, mutta mikään ei ole toistaiseksi auttanut. kiitos avustasi jo näin etukäteen :)