Sivut

torstai 29. syyskuuta 2011

Kesän rippeitä

Vaikka säätiedotus lupailikin loppuviikosta epätavallisen lämmintä ja kesäistä säätä, olen pikkuhiljaa siirtämässä kasveja, kukkasia, kylttejä ja osaa puutarhahuonekaluista talviteloille.

Alla viime viikolla otettu kuva pelargonioistani, jotka kukkivat edelleen innokkaasti, joten niitä en ihan vielä heitä menemään. Parhaina vuosina kylmää hyvin kestävät pelargonit ovat olleet kukassa aina marraskuulle asti, saapa nähdä mitä tänä vuonna tapahtuu... Valitettavasti mulla ei ole tilaa eikä muutenkaan sopivaa paikkaa talvehdittaa niitä, joten roskiin ne joka vuosi lentää : (

Toisessa kuvassa koko kesän etupihalla kököttänyt vaaleanpunainen lumihiutaleeni, jonka heitin eilen pois kun kukat ja oikeastaan koko kasvi lakastui. Oheinen kuva on otettu pari viikkoa sitten. Tämäkin veitikka innostui kukkimaan oikeastaan vasta elokuussa kunnolla, sitä ennen kukkia oli vaihtelevasti siellä täällä, muttei mitään "varsinaista" kukintaa. Piilotin myös kesäiset puukylttini laatikkoon odottamaan seuraavaa kesää. 

Nyt sitten vaan taas puutarhalle hankkimaan ihania kellokanervia ja callunoita talvea varten! <3 Lämpimän kesäistä viikonloppua kaikille lukijoilleni!

Even though the weather forecast promised shiny and relatively warm summer weather for the weekend, I am starting to prepare the garden for the winter - I have thrown away plants and flowers, removed all "summer stuff" and put also some of my garden furniture in the shed. For some plants, however, the summer seems to be endless as you can see from the photos below...5 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Mä yritän tänä vuonna saada pelakuut talvehtimaan!
pari pääsi sisälle ja loput autotalliin,toivottavasti pärjäävät siellä!:)

Ihanaa viikonloppua!<3

New England Rose kirjoitti...

Se "talvettaminen" on tosiaan munkin haaveeni, varsinkin nyt kun noi mun pelargoniat on niin hyvässä kunnossa ja kasvuintoisia.

Tiedätkö, voiko niitä säilyttää talven yli hämärässä varastossa, jossa on yksi pikkiriikkinen ikkuna ja lämpöä noin +10 C, vai pitääkö olla koko talven myös kunnolla valoa saatavilla ja lämpötila ainakin se 15 C?

Neuvokaa tietämätöntä!

Jasmiina kirjoitti...

Mullakin olisi urakkana parvekkeiden talvikuntoon laitto, chilit ja muut siellä vielä runsailee :DD
Täytyypis hankkia jostain hiukka inspiraatiota... :)

Kivaa viikonloppua!

Riitta Sinikka kirjoitti...

Syksy on tullut..niin se vaan on..minäkin vein kaihomiellä pelargoniat talvisäilöön tyttärelle..Mukavaa syksyn jatkoa!

New England Rose kirjoitti...

Jasmiina: tsemppiä parvekeurakkaan!

Riitta Sinikka: tota turiset, mutta kyllä se kaihomieli taas kohta helpottaa kun tulee Joulu ja lunta :)