Sivut

maanantai 2. joulukuuta 2013

Terveiset lumisesta Tallinnasta!

Mennyt viikonloppu hurahti ohitse todella nopeasti. Lähdimme mieheni kanssa Tallinnaan aikaisin lauantaiaamuna ja palasimme sunnuntai-iltana takaisin kotiin. Kyseessä olivat eräänlaiset "edustustehtävät" - pääsimme siinä samalla nauttimaan kunnon pikkujouluillallisenkin.

Lauantaina ilma oli mitä ihanin, kirkas taivas ja pikkupakkanen. Vietimme iloista pakkaspäivää mm. Vanhankaupungin joulutorilla lämpimästä hehkuviinistä ja joulumusiikista nauttien, tuttujen kanssa rupatellen sekä ihania myyntikojuja kierrellen. Kojuisssa oli myynnissä kaikenlaista jättipiparkakuista lyhtyihin, puuesineistä taostavaroihin ja neuleisiin, turkiksiin, suolaisiin ja makeisiin herkkuihin sekä joulukoristeisiin. Mukaan tietenkin myös tarttui "jotain pientä kivaa", nimittäin ihana harmaansävyinen poro- ja tähtikuvioitu villapipo, jonka pitkän "hännän" voi kietaista tarpeen tullen kaulaan kaulaliinaksi.

Illansuussa ennen juhlaillallista käväisimme vielä KGB-museossa ihmettelemässä neuvostoajan vakoilumeininkiä ja ihastelemassa komeita kaupunkinäkymiä ja valomerta VIRU-hotellin katolta (museo sijaitsee ko. rakennuksessa, itse yövyimme muualla).

Lauantai-iltana alkoi sitten oikein kunnon lumimyräkkä, joka satoi pitkin yötä ja aamulla herätessä jatkui ikävänä räntäsateena ja myrskynä. Oli onni, että pääsimme sunnuntai-iltana vielä kotiin, kaikki muut laivat kuulemma olivatkin joutuneet jäämään satamaan / odottelemaan merelle myrskyn tyyntymistä. Noh, kyllähän siellä keikutti ihan pirusti, laivan ravintolassa oli pitänyt sitoa kaikki tavarat kiinni kovan merenkäynnin takia. Onneksi matkapahoinvointipillerit on keksitty, sillä ilman niitä en mokomasta keikutuksesta olisi hengissä selvinnytkään! :D

Ensimmäinen kuva on napattu hotellihuoneemme ikkunasta myräkän alussa, hieman on jo valkoista maassa... Loput kuvat ovat joulutorilta Vanhastakaupungista.


6 kommenttia:

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Kiitos, kun otit mukaasi jouluiseen Tallinnaan! Mukavaa viikkoa.

Mia kirjoitti...

Hei minä olin ihan samaan aikaan Tallinnassa- ja näyttää siltä että oltiin samassa laivassakin! Pieni on maailma !!! :D :D
...melkonen oli myräkkä lauantai-iltana ja järkyn liukasta iltasella kun "luisteltiin" syömään!! Mut ihana eka joulumarkkinamatka oli :)

Ellen kirjoitti...

Olisi mukavaa käydä jouluisessa Tallinnassa. Vanhassa kaupungissa on varmaaan ihana joulutunnelma:)

New England Rose kirjoitti...

Kukkaiselämää: kiitos itsellesi, että jaksoit jutun lukea ja vielä kommentoidakin! :)

New England Rose kirjoitti...

Mia: joo, ikävästi keikutti tosiaan. Onneksi oltiin paluumatkalla heti ekassa kattauksessa syömässä, niin ei tarvinnut yrittää sihdata pöperöä suuhun avomerellä...

New England Rose kirjoitti...

Ellen: vanhakaupunki on tosiaan ihan mun suosikkipaikkani Tallinnassa, siellä on aina kiva tunnelma vuodenajasta riippumatta. Ja varmasti aivan upeannäköistä sitten kun tulee kunnolla lunta!