Sivut

tiistai 19. marraskuuta 2013

Lempilehteni ja yleistä höpinää

Sisustusmakuni on muuttunut vuosien varrella useasti ja niin on myös lehtimakuni. "Maalaisromanttisella kaudellani" tykkäsin lueskella erityisesti Maalaisunelmaa, Lantliviä ja Toivekoti ja Puutarha -lehtiä, joita mulla onkin tallessa erilaisissa puulaatikoissa kymmenittäin. Suomenkieliset versiothan lopetettiin jossain vaiheessa, enkä kyllä yhtään ihmettele, sillä lehdet toistivat loppuaikoina itseään ja samoja juttuja ja kuvia sai lueskella moneen kertaan eri numeroista.

Nykyään olen yhä enemmän selkeiden ja modernien kotien ystävä, joten luonnollisestikin myös suosikkilehteni noudattelevat samaa linjaa. Paras suomenkielinen sisustuslehti on tällä hetkellä mielestäni Deko, joita onkin kertynyt olkkarin pöydälle jo vino pino :) Muita kivoja lehtiä ovat mm. Plaza, Divaani ja Glorian koti. Tällä hetkellä en ole minkään lehden tilaaja, vaan ostelen mitä milloinkin vähän niinkuin fiiliksen mukaan.

Eilisessä "Suomen kaunein koti" -ohjelmassahan esiteltiin muuten jo aiemmin Dekossa vilahtanut koti eli se ihanaakin ihanampi betonitalo Turun Hirvensalosta. Se olisi kyllä munkin unelmien täyttymys! Eipä silti, kyllä se Espoonkin lukaali oli tosi hieno, erityisesti portaikko ja avarat maisemat. Yritin paikallistaa tönöä ohjelmaa katsoessa ja päädyin siihen, että kämppä on mitä suurimmalla todennäköisyydellä joko Saunalahdessa tai Soukansalmi/Suvisaaristo -alueella. Taustalla näkyi vilkkuvan Kivenlahden linkkimasto. Korjatkaa viisaammat, jos meni metsään :)

Totesin juuri, että tänä vuonna en olekaan ostanut vielä yhtään jouluista sisustuslehteä - joululehtien osto on kyllä sellainen traditio, jota ei yksinkertaisesti VOI jättää väliin! Juhla-asuisista kodeista otettuja kuvia katsoessa tulee väkisinkin iloinen joulumieli. Ehkäpä seuraavalla kauppareissulla...?

Mukavaa päivää kaikille, täällä se sujuu (taas vaihteeksi) sateen ropinaa kuunnellessa :)


8 kommenttia:

Jasmiina kirjoitti...

Joo, joululehdet on kyllä tärkeitä ostaa joka vuosi :)

Johanna kirjoitti...

Itsekin tykkään lueskella joululehtiä, niissä on ihana tunnelma ja niihin voi palata joka joulunaika uudestaan ja uudestaan :)

Lady of The Mess kirjoitti...

Jännää on tuo sisustusmaku - tänään aamukahvipöydässä juuri kuuntelin keskustelua, jossa tuo Turun betonitalo tyrmättiin täysin;)
Ja tuossa sinun lehtivalikoimassa on minunkin suosikkilehtiäni - kun siihen vielä lisää Sköna Hemmetin, niin sarja on aika täydellinen;)
Mukavaa viikkoa sinne - täälläkin kuunnellaan sateen ropinaa.

Ellen kirjoitti...

Jännä juttu tuo sisustusmaku. Vuosien saatossa itselläni myös se on kyllä muuttunut aika paljon ja monta kertaa. Mutta ehkä se on just siinä se juttu;) Olen nimittäin helposti kyllästyvää sorttia... Yhden joululehden olen vasta ostanut, yleensä ostan niitä enemmän. On niin kiva katsella ihania joulukoteja ja saada niistä inspistä!

New England Rose kirjoitti...

Jasmiina: näin on, ilman niitä ei pärjää :)

New England Rose kirjoitti...

Johanna: jeps, mäkin on läehs kuluttanut puhki kaikki mun vanhat sisustuslehdet, kun lärään niitä edestakaisin jatkuvasti...

New England Rose kirjoitti...

Lady of The Mess: niinpä, nuo Suomen kaunein koti -ohjelman luomukset tuntuvat herättävän kovasti tunteita ja keskustelua eri foorumeilla... Toisaalta, eikös se ole kuitenkin hyvä asia? Jos asia ei herättäisi minkäänlaisia tunteita puolesta tai vastaan, se tarkoittaisi, ettei ohjelma ole mielenkiintoinen.

Itse ole tykännyt juuri siitä, että ohjelmassa esitellään kaikenlaisia koteja, ei vai yhtä tyylisuuntaa. En ymmärrä ihmisiä, jotka tyrmäävät kaiken heti jos se ei satu olemaan juuri heidän tyyliään - itse voin kyllä myöntää jonkun asunnon kauniiksi ja hyvällä maulla laitetuksi, vaikkei se omaa tyyliä olisikaan. En näe kärkevässä arvostelussa mitään järkeä, kertoo lähinnä arvostelijan kapeakatseisuudesta, suvaitsemattomuudesta sekä tietynlaisesta tyylitajuttomuudesta.

New England Rose kirjoitti...

Ellen: niin se maku tosiaan muuttuu, välillä yllättävänkin nopeasti. Huono puoli siinä on se, että kun tilaa on nurkissa muutenkin vähän, ei kaikkia vanhoja tavaroita yksikertaisesti voi alkaa säilöä varastossa ja kaapeissa kovin pitkään. Sitä heittää välillä pois sellaista, mikä kelpaisikin taas vähän ajan päästä ja sitten kaduttaa... Nimim. Kokemusta on :D