Sivut

keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kukkaloistoa

Napsin aamuhämärissä muutaman kuvan takapihalta ennen töihin lähtöä :) Monet kasvit ja kukkaset alkavatkin jo olla parhaimmillaan, pelargoniat suorastaan tursuavat kukkia. Rhodotkin ovat aukaisseet upeat isot kukintonsa ja amppelitkin kukoistavat komeasti. Mikäli joku ei muista, istutin rhodot viime kesänä terassin pieleen yhdessä tuijien ja vuorenkilpien kanssa.

Valitsin tänä vuonna terasille amppeleiksi valkoisia pikkupetunioita ja varaston räystääseen ripustin pinkkiä ja valkoista pelargoniaa. Nuo pikkupetuniat tuntuvat olevan käteviä ja kiitollisia kasveja, sillä pukkaavat kukkia koko ajan lisää, eikä kuihtuneita tarvitse nyppiä pois niinkuin niissä perinteisissä isokukkaisissa petunioissa.

Myös vasta istuttamani daaliat tuntuvat viihtyvän kuumalla terassilla lämpöä hohkaavan seinä vieressä, vaikka etukäteen olinkin vähän skeptinen. Täytyy vain muistaa kastella niitä tarpeeksi usein. Mukavaa loppuviikkoa teille kaikille - allekirjoittanut suuntaa pienelle työmatkalle, joten päivityksiä lisää sitten ensi viikon puolella!
6 kommenttia:

GardenianKati kirjoitti...

Oi miten sulla daaliat kukkivat jo. Mä siirsin omani talvetuksen jäljiltä melko paahteiseen kohopenkkiin. Olen kyllä kastellut ahkerasti. Koin jo viime vuonna, että daaliat viihtyvät aurinkoisella suojaisalla paikalla. Katsotaan mitä ne tykkäävät paahteesta :)

Tuija kirjoitti...

Dahliat on vallan ihania, itse kasvatin juurakoista, tosin vähän myöhään laitoin esikasvatukseen, joten kukkimista joudun odottelemaan tovin. Kaunista sulla on siellä ja aamut on niin loistavaa aikaa tehdä pikku kierros puutarhaan.
Aurinkoista loppu viikkoa sinulle.

Marika kirjoitti...

Kauniita kukkia ja niin reheviä :) mukavaa viikonloppua

New England Rose kirjoitti...

GardenianKati: toistaiseksi ainakin ovat vielä hengissä. Totesin tosin, että kovin kuumalla ja aurinkoisella paikalla musta ruukku ei ehkä ole ihan paras idea - kuumenee yllättävän kuumaksi!

New England Rose kirjoitti...

Tuija: jep, kesäiset aamuhetket on munkin mielestä niitä parhaita - voi vain nauttia linnun laulusta ja tuoksuvasta maasta. Sitäpaitsi aamuvalo on hyvä valokuvaamiseen.

New England Rose kirjoitti...

Marika: kiitoksia ja mukavaa alkanutta viikkoa sinnekin!