Sivut

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Ikioma yrttitarha!

Touhuilin viikonloppuna paljon puutarhassa ja monien muiden rästitöiden ohella sain vihdoin myös perustettua jo kauan himoitsemani yrttiviljelmän. Laatikosta löytyy mm. rosmariinia ja mäkimeiramia sekä parvekebasilikaa, tomaattia, mansikoita ja vanhaa kunnon vaarinlaukkaa.

Päädyin ko. kasveihin, sillä ne ovat helppo- ja monikäyttöisiä. Mäkimeiramia käytetään oreganon tapaan ja vaarinlaukkaa puolestaan purjosipulin korvikkeena. Basilika ja rosmariini käyvät monenlaisiin ruokiin ja tomaatti on muuten vaan kiva (miehen toive - itse olen allerginen). Mansikoita ripottelin useampaan astiaan pajuamppelista sinkkiämpäriin.

Nyt sitten vain seuraamaan yrttien kasvua ja jännittämään, tuleeko tomaatista ja mansikasta yhtään satoa. Viljelmä on todellinen ilo silmälle ja toivottavasti pian myös makunystyröille :) LOVE IT!4 kommenttia:

IMAGE black and white kirjoitti...

Ihna loota. Tuossa kasvaa varmasti herkulliset yrtit! :)

Marika kirjoitti...

Ihana!!!

New England Rose kirjoitti...

IMAGE black and white: no niin on, loota oli ihan pakko saada kun sen kaupassa bongasin.

Ristikko on muuten irrallinen, koostuu kolmesta erillisestä levystä, jotka laitetaan limittäin sellaisiin loviin. Eli laatikkoa voi käyttää tarvittaessa myös ilman ristikkoa :)

New England Rose kirjoitti...

Marika: kiitoksia! :)