Sivut

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Höpinöitä puutarhasta

Nyt se on takana - nimittäin vuoden ensimmäinen vierailu läheiselle taimitarhalle! Kuhina oli yllättävänkin kova jo tässä vaiheessa toukokuuta ja parhaat kukkaset vietiin vauhdilla käsistä. Itse lähdin hakemaan tältä ekalta puutarhareissulta lähinnä amppeleita, mutta tarttuihan sieltä mukaan vähän muutakin :D

On hieman hankalaa, kun puutarhaostokset pitää aina tehdä vähintään kolmella eri reissulla, kun kaikki rehut eivät mahdu autoon yhtä aikaa. Meillä on sentään suhteellisen tilava farkkumalli, jossa kuljetustilaa on ihan hyvin, mutta siltikin viisi isoa amppelia ja kaksi hortensiaa täyttivät koko kaaran. Vielä pitäisi siis hankkia laatikoihin ja metalliämpäreihin istutettavat kukkaset, mullat sekä haketta kukkapenkkiin. Ai niin, ja tietysti yrttejä, jotka aion istuttaa vastikään hankkimaani yrttilaatikkoon. Saas nähdä, mitä siitäkin tulee :)

Kävimme samalla reissulla tilaamassa läheisestä huonekalukaupasta pari selkeälinjaista aurinkotuolia, pikkupöydän sekä varjon, kaikki mustina ja polyrottinkisina (no varjo ei tietenkään ole rottinkinen...). Tarkoitus olisi sijoittaa romppeet takapihan terassille, mutta koska ne olivat tilaustavaraa, joudumme odottelemaan niitä vielä muutaman viikon. Viikonloppuna pistämme terassin harmaaksi, jotta se on sitten valmis kun uudet kamat saapuvat. Siis jos ei sada...

Alla vähän satoa eiliseltä reissulta taimitarhalle!
6 kommenttia:

Cheri kirjoitti...

Autokuormittain kasveja, kuulostaa hyvältä :) Puutarhalla tulee vierailtua monia kertoja näin keväällä ja aina tarttuu jotakin mukaan.

Puumuli kirjoitti...

Upeat nuo hortensiat! Mökkipihassani on pari syyshortensiaa, joita peurat valitettavasti rakastavat... Kukkia näkee niissä kovin harvoin. ;-)

T. Sari Puumulista

Aikku kirjoitti...

Hei.millaisen maalauksen teette terassille?mulla on ruskeaa puuta ja monet sävyttelee jatkajaksi.mikä teillä on pohjavärinä?tervetuloa vierailemaan blogiini http://madeinkoti.blogspot.fi

New England Rose kirjoitti...

Cheri: no niin kuulostaa! Kukkahommat on mulla vielä ihan vaiheessa, toivottavasti saadaan pian terassihommat hoidettua että pääsen sitten istuttamaan kukat.

New England Rose kirjoitti...

Puumuli: voi hitsiläinen, se kyllä aina harmittaa kun vaivalla on saanut jotain laitettua pihaan ja sitten kaikenmaailman ötökät pistää ne poskeensa :)

Meilläkin oli joku samperin myyrä syönyt suurimman osan krookuksista ja tulppaaninsipuleista, ehkä vain noin kolmasosa on jäljellä viime vuoteen verrattuna.

Harmittavaa sikälikin, etteivät nuo kukkasipulitkaan mitään halpoja ole, ainakaan pääkaupunkiseudun puutarhaliikkeissä.

New England Rose kirjoitti...

Aikku: meillä on pohjavärinä se ihan perinteinen ja maailman rumin perussetti eli "vihreänkeltainen" kyllästetty puu. Rumuudestaan huolimatta se toisaalta on myös edullista ja kestävämpää kuin muonet erikoispuut, josta syystä siihen päädyttiin. Sitä on myös helpompi sävyttää kuin valmiiksi värillistä puuta ja sehän on ollut tarkoituksemmekin jo alusta pitäen, ei vain olla saatu aikaiseksi aiemmin (yllätys!).

Kertaalleen ollaan terassi tosiaan nyt vedelty sellaisella harmaalla, hieman läpikuultavalla (muistaakseni) Tikkurilan puunsuoja-aineella, joka ei siis ole varsinaisesti "maalia" vaan käsittelyainetta. Ekan kerroksenkin jälkeen näyttää jo tosi hyvältä, yllätyin positiivisesti aineen peittävyydestä. Todella mielenkiintoista nähdä valmis lopputulos toisen kerroksen jälkeen!