Sivut

tiistai 7. toukokuuta 2013

Haaste Ainosofialta

Sain "pienten blogien" kannustukseksi tehdyn haasteen Ainosofialta ja otin sen ilolla vastaan - vaikkakin hieman jälkijunassa :) Alla kysymykset, joihin minun piti vastata:1. Aloin kirjoittaa blogiani toukokuussa 2011 eli tasan kaksi vuotta sitten.

2. Perustin blogin ihan omaksi ilokseni ja harrastuksekseni - tykkään kirjoitella ja napsia kuvia, tosin uusi kamera olisi ihan paikallaan, sillä tähän saakka olen kuvannut lähinnä kännykkäkameralla. En ole ottanut paineita lukijamäärän lisäämiseksi, koska tämä on siis vain yksi harrastus muiden ohessa. En myöskään ole julkisuushakuinen ihminen, joten olen nykytilanteeseen ihan tyytyväinen.

3. Blogi on muuttunut alkuajoista jonkin verran - ennen blogi oli romanttisempi ulkoasultaan sekä ehkä myös hieman sekavampi, sellaista pienempää piperrystä. Blogin nimenä oli ensin "Valkeat Unelmat", mutta ulkoasun päivityksen yhteydessä vaihdoin blogini nimen hieman "svengaavampaan" muotoon. Nykyään tykkään pääasiassa selkeämmistä mustavalkoisista linjoista yhdistettynä hopeanväriseen metalliin / teolliseen tyyliin ja maalaisromanttisuus on jäänyt viimeaikoina vähemmälle. Kesäisin meriaiheiset sisustusesineet ilahduttavat kyllä edelleen :)

4. Blogini merkitsee minulle mukavaa ja rentoa harrastusta, ajanvietettä muiden joukossa. Onhan se kuitenkin myönnettävä, että blogi on mulle tosi tärkeä ja olisi todella ikävää, jos kaikki vanhat blogijutut ja kuvat yhtäkkiä pyyhkiytyisivät jonnekin bittiavaruuteen... Silloin tuntuisi varmaankin siltä, että osa minusta pyyhkiytyisi siinä samalla :)

5. Kuten jo aiemmin kerroin, selkeälinjaisuus on alkanut miellyttää yhä enemmän - valkoisen ja mustan kontrasti on se, mitä pyrin nyt suosimaan kaikessa sisustuksessa ja samalla tietysti blogissakin.

6. Mieluiten sitä tietysti kirjoittaa blogiin silloin, kun on oikeasti jotain kerrottavaa - esim. jos on saanut jonkin suuren "urakan" tehtyä vaikkapa pihamaalla, niin valmista lopputulosta on mukava esitellä myös muille (mikäli lopputulos siis on mieluisa :D) Samoin on mukava tehdä postaus esim. jostain ihanasta sisustusesineestä, josta on haaveillut jo pitkään ja kun sen vihdoin saa kotiinsa sopivaan paikkaan, niin onhan se ilo kiva jakaa muillekin. Yleisesti ottaen pyrin pitämään blogin aiheet kepeinä ja jutut lyhyinä, enkä halua ruveta paasaamaan täällä mistään politiikasta tms. Ne areenat ovat sitten erikseen.

7. Suosikkiblogieni aiheet käsittelevät yleensä sisustamista ja puutarhanhoitoa. Kaikista kivoin blogi mielestäni on tällä hetkellä Kolmen Tähden Koti - siinä vain on sitä jotain. Sisustustyyli miellyttää, värit ja kontrastit ovat kohdillaan ja tuunaukset ovat kekseliäitä ja omaperäisiä. Myös blogisti vaikuttaa hyvin jalat maassa -tyypiltä, eikä sorru mielestäni yliampuvaan kuluttamiseen kuitenkaan. Toinen blogi, jossa käyn säännöllisesti, on Hyypiön elämää. Blogisti on kivan rempseä ja huumorintajuinen eikä mikään "pikkusievistelijä" ja teksteistä paistaa tietynlainen elämänmakuisuus. Lisäksi blogisti asuu pk-seudulla, joten senkin vuoksi blogi on mielestäni mielenkiintoinen, suurin osa sisustusbloggareista kun tuntuu asuvan Pohjanmaalla. Vaihtelu virkistää siis :D

Muoti- ja meikkiblogeja en jaksa ollenkaan, enkä mitään pissishysteriaa muutenkaan. Pahasti yliampuvat, joka päivä sisustuksen ympäriämpäri kääntävät bloggarit myös ihmetyttävät sekä ihmiset, joiden pitää tunkea nassuaan nettiin taukoamatta. Ruoasta ja leipomuksista tykkään ja kauniita kuvia on kiva katsella erilaisissa asiaan liittyvissä blogeissa, mutta koska en itse ole mikään Gordon Ramsay, en kyllä oikeastaan koskaan touhua keittiössä mitään ylimääräistä, vaan vain ne pakolliset "peruspöperöt".

Että tällaista tällä kertaa... :)

6 kommenttia:

IMAGE black and white kirjoitti...

Että mä tykkään näistä haasteista. Oppii tuntemaan hieman enemmän toista. :)
Ja totta turiset sun lemppariblogien kanssa, kumpikin niistä on myös mun lemppareita. :)

Mia -Willa Oliviasta kirjoitti...

Mä tykkään lukea kans näitä :)

Mä taas oon aina ajatellu, että "kaikki" bloggaajat on eteläsuomesta. Mä en ole esim. löytänyt ketään toista bloggaajaa tästä kaupungista, ellei teinejä lasketa ;)

Ainosofia kirjoitti...

Olipa kiva lukea :)))

No niin minustakin tuntuu, että suurin osa bloggareista asuu e-suomessa ;)

New England Rose kirjoitti...

IMAGE black and white: jep, kivoja blogeja ovat. Onhan niitä toki paljon muitakin, mutta nuo nyt tulivat ensimmäisinä mieleen.

Blogeja lukiessa saattaa välillä saada ihmisestä hieman pinnallisen ja vääristyneen kuvan, toivottavasti tuo kirjoitukseni korjasi mahdollisia vääriä käsityksiä ;D

New England Rose kirjoitti...

Mia Willa Oliviasta: kappas, mä oon tainnut sitten lukea ihan vääriä blogeja! Musta kun tuntuu, että "kaikki" ovat jostain muualta kuin pääkaupunkiseudulta. Pitääpä tutkailla asiaa... Ja teinejä EI lasketa ;D

New England Rose kirjoitti...

Ainosofia: kiitoksia haasteesta, olihan tuo mukavaa vaihtelua kun sai vastailla välillä muiden kysymyksiin. Mukavaa helatorstaita!