Sivut

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Kevään eka puutarhapostaus!!!

En ollut uskoa korviani (ja silmiäni) eilen illansuussa, kun armas aviomieheni huuteli takapihalta, että "täällä jo krookukset melkein kukkii". Ajattelin heti, että tämä on taas joku viivästynyt (ja erittäin huono :)) aprillipila, sillä takapihallahan on monin paikoin vielä jopa yli metrinkorkuisia lumikasoja. Vaan eipä ollutkaan mikään pila!

Muutamasta aurinkoisesta kohdasta lumi oli tosiaan sulanut parin viime päivän aikana niin paljon, että kukkapenkki jo vilkkui. Sieltä ne ensimmäiset kukkaset jo kovasti puskivat kohti auringonpaistetta - nousussa oli niin krookuksia, lumikelloja, narsisseja kuin tulppaanin lehtiäkin. Täytyy sanoa, että näky oli jotenkin absurdi, kun hentoisia kukkasenalkuja ympäröivät metriset lumikasat - vähän kuin talvi ja kesä olisivat ottaneet toisistaan mittaa.

Uskomatonta, että noinkin pieni asia kuin muutama maan alta puskeva sipulikukka voi piristää ihmistä niin paljon! Tulin heti hyvälle tuulelle ja ryhdyinkin saman tien suunnittelemaan tulevan puutarhakauden hankintoja. IHANAA, ETTÄ TULEE KESÄ!!!


6 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Itselläni oli eilen aivan samat fiilikset kuin meidän pihan ekat kukat löytyi! En edes tiennyt, että jossain meidän pihalla lumi oli jo niin sulanut, että maata näkyy :D
Sieltä se kevät tulee! :)

New England Rose kirjoitti...

Niinpä taitaa tulla! Tosi piristävää, kun lumet sulaa. Tällä hetkellä lilat krookukset on saaneet kaverikseen myös keltaisia krookuksia :)

Cheri kirjoitti...

Ihana näky! Vaikka sunnuntaina saatiin lisää lunta jatkavat krookukset reippaina kevään sanoman jakamista :)

Mia -Willa Oliviasta kirjoitti...

Ei ole totta! :/
Meillä on vielä yli puolen metrin kinokset kukkapenkkien päällä :(

New England Rose kirjoitti...

Cheri: joo, kyllä tuossa silmä lepää ;) Onneksi aamuinen säätiedote lupaili lämpenevää säätä ensi viikosta alkaen, joten eiköhän se talvi nyt jo vihdoin väisty!

New England Rose kirjoitti...

Mia: no meillä osassa pihaa on järkyttävät kinokset ja osassa maa pilkistää. Ollaan nyt viime päivät heitelty lumia varjoisista kohdista aurinkoon, se on aina takuuvarma kikka päästä lumista eroon ensimmäisten joukossa!