Sivut

torstai 21. maaliskuuta 2013

Pääsiäispuuhia

Niin se vaan on, että Pääsiäinen pukkaa päälle taas ensi viikolla, jippii! Laitoin viime sunnuntaina rairuohot ja ohrat kasvamaan ja yllättävän nopeasti ovatkin itäneet - kolme päivää ja ruohomatto on jo parisenttinen! Laitan aina kelmun astian päälle pariksi ekaksi päiväksi, niin kosteus pysyy hyvin mullassa eikä pinta kuivu kovaksi korpuksi.

Viime vuonna tuntui, että ruohojen itäminen kesti ikuisuuden, voisikohan osittain johtua huonosta siementen laadusta - mene ja tiedä. Toisaalta nyt on ollut todella kirkkaat ja aurinkoiset ilmat, joten valoa ainakin on ollut tarjolla - se on varmaan omalta osaltaan vauhdittanut ruohojen kasvua.

Viikonloppuna meinaan siivoilla ja kaivaa pääsiäiskoristeet ja -karkit kaapeista. Onneksi mulla on kiirastorstaina vapaapäivä, niin ehdin hyvin tehdä loput pääsiäisvalmistelut, käydä ruokakaupassa ja laittaa lammas- ja paahtopaistin marinadiin.

Alla viimevuotinen raiheinäni, joka olikin tosi tuuhea. Aurinkoista viikonloppua kaikille!
2 kommenttia:

AnniK kirjoitti...

Kylläpä onkin kaunis ja tiheä ruoho. Itse ryhdyn huomenissa vasta "kylvötöihin" ja toivon että itää yhtä nopeaan kuin sinun ruohosi!

New England Rose kirjoitti...

Toivotaan tosiaan, että saat ajoissa "hommat hanskaan" :)

Mua on ihmetyttänyt suuresti se, että vaikka neljässä muussa astiassa ruoho on kasvanut aivan julmettua vauhtia, niin yhdessä lasikuutiossa ei tunnu tapahtuvan oikein mitään. Muutama hassu haiven on puskenut päänsä näkyviin, mutta kasvu on ollut todella onnetonta.

Ihmeellistä sinänsä, sillä multa on samaa, kasteluvesi ja -määrä ovat samat, samoin ruohonsiemenet ja valon määrä. Ollaan päädytty siihen päätelmään, etteivät ruohonsiemenet viihdy läpinäkyvässä astiassa niin hyvin kuin umpinaisessa ja itäminen kestää odotettua kauemmin, kun saavat astian sivuilta valoa. Mutta tämä oli siis meidän oma teoriamme...