Sivut

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Asuntokuumetta...

Näin keväällä tekee aina mieli uudistua tavalla jos toisella. Nyt kun systeri on tosissaan suunnittelemassa muuttoa omakotitaloon, huomaa sitä itsekin intoutuvansa kodinvaihtoajatuksiin : ) Olisihan se kieltämättä ihanaa, jos ympärillä levittäytyisi reilunkokoinen puutarhatontti ja voisi itse päättää, mitä sille haluaa tehdä vai tekeekö mitään ilman että joku yli-innokas naapuri tulee työntämään nokkaansa asiaan. Lumenluonnit voisi järjestää täysin oman aikataulun mukaan, samoin muut talkootyöt ja remontit. Myös grillaus onnistuisi ilman aidan takaa kuuluvaa jupinaa "inhottavasta rasvanhajusta" - "me kun ei tykätä grillata ollenkaan". Jos yksitasoiseen isoon taloon saisi vielä viihtyisän takkahuoneen ja laajalle pihaterassille kunnon grillin ja paljun, niin I would be in heaven!

Ainoa probleemi tässä on se, että ko. talojen lähtöhinnat meillä päin kieppuvat 450 000 euron kieppeillä, joten kukkaronnyörien kiristystä se vaatisi aika reippaasti... Myönnän jo nyt, että tuskaahan siitä tulisi, mä kun olen ylipäätään tosi huono säästämään. Pari kuukautta ehkä menee kärvistellen, mutta sitten homma taas repsahtaa ja tulee tilattua tuplamäärä tavaraa kaikenlaisista nettikaupoista : )

Rakentamisesta ollaan myös haaveiltu jo pitkään, mutta tontitkin ovat täällä kiven alla ja hyvältä alueelta pienestä 600 m2 pläntistäkin saa pulittaa vähintää sen 200 000 euroa, "normaalikokoisesta" tontista tuplat. Päälle sitten vielä perustus- ja pohjatyöt, itse talopaketti, sähkö- ja putkityöt, sisustukset, pihanrakennustyöt jne... Joten halpaa se ei todellakaan ole!

Onneksi mieltään voi piristää huomattavasti halvemmallakin - muutama uusi tyynynpäällinen, viltti, matto tms. saa ihmeitä aikaan. Pikkuhiljaa asuntomme on muuntautumassa toivomaani selkeämpään ja linjakkaampaan mustavalkoiseen tyyliin. Vapun aikaan, kun mulla on talviloma, ajattelin heivata taaas ylimääräistä roinaa pois ihan reippaasti sekä kaapeista että hyllyiltä ja selkiyttää paikkoja vielä entisestään.

Mustavalkoiset tyynynpäällisetkin ovat muuten vihdoinkin löytäneet paikkansa sohvilta ja laiskanlinnasta.Ei kommentteja: