Sivut

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Petuniat parhaimmillaan

Olin aamusella sen verran varhain liikkeellä, että ehdin ikuistaa ennen töihin lähtöäni etupihan terassin petuniat aamuauringon valossa. Petunia on ollut "vakkarikukkani" etupihan puolella niin kauan kuin olemme täällä asuneet (siis kaksi vuotta :D), sillä piha on pohjoiseen päin ja aurinko paistaa sinne lähinnä aikaisin aamulla. Petuniat ovat siitä harvinaisia kasveja, että viihtyvät myös varjon puolella ja kukkivatkin ihan iloisesti, kuten kuvista näkyy.

Muratteja mulla on myös joka vuosi terassilla sekä istutusten seassa että itsekseen. Ne ovat niin helppoja kasveja, kasvavat käytännössä "missä vain" ja antavat rehevää fiilistä. Ja tietysti muutama pelargonia pitää aina olla, raijaan niitä sitten välillä etelänpuoleiselle takapihalle virkistäytymään ja tekemään uusia nuppuja. Aurinkoista viikonalkua!
6 kommenttia:

AnniK kirjoitti...

Kaunista kukkaloistoa on aina ilo ihailla!
Mukavaa työpäivää :)

Mia -Willa Oliviasta kirjoitti...

Kaunista!!
Mulla on vieläkin kesäkukat hakematta, muttakun täällä sataa TAAAS vettä :(

pirkko kirjoitti...

Ihana aamun aurinko. Kauniit ovat kukkasi. Mulle petunia on ollut aina melkeinpä inhokki, mutta nyt rohkenin sitä laittaa ja onhan se kiva, pakko myöntää.

Marru kirjoitti...

Kauniita kukkia, itse en ole petuniaan tutustunut... ainakaan vielä. Pelargonia tai kaksikin pitäisi vielä käydä ostamassa :)

New England Rose kirjoitti...

AnniK: juu, jo yksi auennut kukannuppu piristää kummasti harmaatakin päivää, puhumattakaa kokonaisesta kukkamerestä :)

Mia - Willa Oliviasta: no höh, toi on tylsää. Toivotaan, että säät paranisivat Juhannukseen mennessä, ainakin ennusteessa vähän sellaista lupailtiin koko maahan. Ehtiihän niitä kukkia vielä hyvin hakea, no panic!

pirkko: no joo, ymmärrän pointtisi, sillä mulle kanssa petuniat edustivat aiemmin tyyppiesimerkkejä "mummokukista" asterien, pionien ja samettiruusujen ohella. Sittemmin olen tästä "kammosta" päässyt ja nyt tykkään niistä ihan mielettömästi - liekö sitten merkki omasta mummoutumisestani? ;D

Marru: kipin kapin puutarhalle :) Munkin pitäisi vielä ostaa ihmeköynnös terassille sekä mahdollisesti pari jotain kivaa pientä (ja halpaa..) riippapuuta, jotka ajattelin istuttaa sellaisiin valkoisiin puulaatikoihin. Saas nähdä, saanko aikaiseksi...

Mukavaa päivää teille kaikille ja kiitos kun jaksatte kommentoida, yritän taas aktivoitua teidänkin blogeissanne! :)

New England Rose kirjoitti...

Niin, ja jos joku spottaa suunnilleen kuvassa näkyvien lenkkareiden kaltaisia Reebokin popoja jossain, laittakaa pliis vinkkiä!

Nimim. *haluu mustavalkoruudulliset lenkkarit*