Sivut

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pääsiäisen satoa

Pääsiäispyhät kuluivat lokoisasti telkkua katsellen, "punaviiniä tissutellen" ja suklaamunia mussutellen :) Lammaspaistikin onnistui tänä vuonna yli odotusten - liekö syynä se, että lähdin torstaina ruokakaupasta mielestäni tuore minttu ja rosmariini kainalossa, mutta tulinkin kotiin mintun ja salvian kanssa... Noh, tekevälle sattuu ja vahinko kääntyi onnekkaaksi sattumaksi, sillä salvialla maustettu lammas oli parempaa kuin koskaan aiemmin tekemäni. Tietysti laitoin mukaan mintun ja salvian lisäksi myös runsaasti valkosipulia. Mieheni ei (tietenkään) syö lammasta koska se kuulemma maistuu niin pahalta, joten sain herkutella koko paistin ihan yksinään. Mies mussutti "ainoasta oikeasta lihasta" tehtyä lehtipihviä, joten kaikki olivat tyytyväisiä. Samaa salaattia sentään syötiin... :D

Viljelin muuten yhden rairuohoistani sydämenmuotoiseen sinkkiastiaan, johon kuvassa näkyvä metallinen pupukoriste sopi mainiosti kaveriksi! Pikkuiset suklaamunakarkit laitoin esille Greengaten Dora White -kulhoon <33 kommenttia:

Marru kirjoitti...

Mulla olis kelvannut miehesi ruoka ;))
Tosi tuuhea sun rairuoho!

Tuija kirjoitti...

Hyvältä kuulosti pääsiäisen viettosi, ihania kuvia ja NUO on just parhaita pääsiäisherkkuja. Karitsan paahtopaisti on yleensä meillä ruoka josta kaikki tykkää. Ainut vaan, että sitä pitää tehdä ja syödä (melkein ) silmät kiinni, ettei nää sitä karitsaa edessään.:)
Me käytiin pääsiäisenä ruotsin puolella toteamassa, että sielläkin satoin pitkänäperjantaina muutama sentti uutta lunta, ihan varmaan vain meidän kiusaksi.
Mä en ole laittanut pitkään aikaa rairuohoa, mutta tuo sun näyttää kauniilta.
Aurinkoista loppuviikkoa sinulle.

New England Rose kirjoitti...

Marru: joo, mä tuttuun tyyliini taas ammuin vähän yli tossa siementenviljelyssä, taisi hulahtaa pussi jos toinenkin... Mutta tulipahan tuuhea ruoho! Se muuten kasvaa aivan järkkyä vauhtia, joka samperin päivä pitää saksia senttikaupalla. Toisaalta - pääsenpä näin vanhoilla päivillä vielä leikkimään kampaajaa :)

Tuija: Aurinkoista viikonloppua myös sinulle, Tuija! Toivotaan tosiaan, ettei sitä himpskatin lunta enää tulisi... Laittelin viime viikolla sipulikasveja terassille, ovat olleet enemmän ja vähemmän lotkallaan kun on ollut niin kylmä :( Onneksi lähipäiviksi on luvattu lämpenevää säätä!