Sivut

tiistai 18. lokakuuta 2011

Joulun makuja & tuoksuja

Maltan tuskin enää odottaa, että pääsisin jo nauttimaan vuoden ekat glögini! Viime viikonloppuna piti, mutta homma unohtui kun jäi lauantai-illan saunakin väliin muiden kiireiden takia (lue: jääkiekkomatsin). Mieheni toi taannoiselta reissultaan muutaman mielenkiintoisen glögin, joita haluaisin maistaa ensimmäiseksi ja tarjota ehkäpä myös pikkujouluvieraille, kunhan sen aika tulee.

Kuvassa Dufvenkrooksin suklaalla maustettu glögi sekä Lignell & Piispasen Loimu. Vuoden 2011 Loimu-vuosikerrassa on Merlot-pohja, jota on höystetty karpaloilla, kanelilla ja neilikalla. Dufvenkrooks on korkealuokkainen konjakkipohjainen glögi, jota maustetaan vuosikerrasta riippuen esimerkiksi vaniljalla, lakalla ja muilla marjoilla, jouluisilla mausteilla sekä suklaalla, kuten tämän vuoden vuosikerrassa on tehty.

My husbund brought home a couple of bottles of mulled wine lately. I can't wait to get to taste them! The one on the left is by Dufvenkrooks and the one on the right is by Loimu. Dufvenkrooks is usually seasoned with Nordic berries, Christmas spices, vanilla or chocolate. In the 2011 edition the added flavor is chocolate. Loimu's 2011 edition contains cranberries, cinnamon and clove.

8 kommenttia:

Jasmiina kirjoitti...

Glögejä kyllä odotetaan täälläkin, nam <3

pst. ihanat gg:t ed. postauksessa!

New England Rose kirjoitti...

Thänks Jaz!:D

Risusydämen Marja kirjoitti...

Iiiihanat gg:t tuossa alla ♥ ♥ ♥
Miten niitä voisi vastustaa! No, ei mitenkään, tietenkään....

Kiitos vierailusta! Tulin vastavierailulle, hurmaavalta vaikuttaa sinun blogisi. Tulen vielä paremmalla ajalla tutustumaan oikein perusteellisesti ;)

Jouluisia ajatuksia huomaan minäkin jo välillä ajattelevani (... kun nyt saisi ensin kaikki kukkasipulit maahan..)
Viikonloppuna löysin pakastimesta viimejouluisia pakastejoulutorttuja, (niissä oli parasta ennen päivään vielä paljon matkaa).
Aaaah, olivat niin hyviä.
Harmi, että oli vain yksi pussi jäljellä ja kaupan pakastealtaasta ei niitä vielä löydy :(
t. Marja

Riitta Sinikka kirjoitti...

Kaikenlaista ihanaa katsella ja lueskella! Glögiä hörppien..

Villa Haikara kirjoitti...

Täällä toinen malttamaton glögin suhteen :)

Kaunis tuo tilaamasi jouluinen astiastokin. Osaisitko sanoa, onko niiden värityksessä punaisen kanssa vitivalkoista vaiko luonnonvalkoista?

Mukavaa viikon jatkoa!

New England Rose kirjoitti...

Jep, joulun odotus kaikkine valmisteluineen on oikeastaan vielä parempaa kuin joulu itse... Varsinaiset juhlapyhät menevät aina ohi liian nopeasti ja sen jälkeen mulla ainakin on hyvin tyhjä ja haikea olo. Nautitaan siis tästä mukavasta pikku jännityksestä näin loka-marraskuussa!

Villa Haikara: mä tsekkaan vielä tarkemmin asian, mutta muistini mukaan ovat kuitenkin enemmän valkoisia kuin luonnonvalkoisia (riippuu tietysti vähän mihin vertaa). Mutta on ne kyllä aika raikkaat. Palaan asiaan, teen vähän vertailuja :)

New England Rose kirjoitti...

Villa Haikara: pistit aika pahan. vertailin eilisiltana erilaisia valkoisia astioitani. Sanoisin, että ovat jotain "siltä väliltä", eivät aivan valkoisista valkoisimpia, mutteivät kuitenkaan selkeästi kermaisen kellertäviäkään. Verrattuna todella puhtaanvalkoisiin Ikean perusastioihin, sanoisin, että ovat asteen tai kaksi tummempia. Mutta näyttävät kyllä enemmän valkoisilta kuin luonnon-/kermanvalkosilta. Olipahan sepustus... Äläkä hirtä mua jos olin väärässä :D

Villa Haikara kirjoitti...

Hei vaan ja kiitoksia kovasti värin analysoinnista :)

Antamasi tieto riittää mainiosti. Esitteen kuvaan ja sen väriin voi siis luottaa. Olin joskus ostamassa hyvin samankaltaista sarjaa - ranskalaista kylläkin - mutta vastoin kuvaa se olikin kaupassa nähtynä aika kermankeltainen/punainen.

Mukavaa torstaista iltaa!