Sivut

maanantai 16. huhtikuuta 2012

Saunailta

Lauantai-iltana olin piiitkästä aikaa taas saunassa - edelliskerrasta olikin vierähtänyt jo useampi viikko. Nautiskelin kaikessa rauhassa kynttilänvalossa eucalyptuksen ja mintun tuoksuisista löylyistä, kuorin nassuni vastikään ostamallani kuorintavoiteella ja laitoin hiuksiinkin merilevänaamion. Pakko myöntää, etten yleensä paljon puljaa noiden "mömmöjen" kanssa, mutta nyt oli sellainen fiilis, että tarvitsi jotain piristystä arkeen. Ja se toimi!

En ilmeisesti olekaan aiemmin nappaillut kuvia "saaristolaissaunastamme" tänne blogiin, joten tässä teille muutama. Sauna on pieni, mutta pippurinen - siellä saa kyllä kunnon löylyt tarvittaessa :) Kun muutimme pari vuotta sitten tähän nykyiseen asuntoomme, teimme saunaan nopean "pikarempan" - laitoimme seinille valkoista ja lauteille tummanruskeaa vahaa. Uusimme lauteet, mutta jätimme seinille vanhat paneelit. Jossain vaiheessa lähitulevaisuudessa meillä on kuitenkin edessä kylppäriremppa, joten silloin saunakin menee kokonaan uusiksi.

Ihanaa uutta viikkoa kaikille - tänään onkin mahtava auringonpaiste jo heti aamusta!

11 kommenttia:

Marru kirjoitti...

Oi, ompa kaunis sauna... tunnelmallista!!!

Outi-Hyypiön elämää kirjoitti...

Upeeta. Olen miettinyt omankin saunan käsittelyä joten näkisin mielelläni lisää kuvia saunasta :)

New England Rose kirjoitti...

Kiitoksia Marru. Eihän toi sauna mikään luksus ole, mutta meille ihan sopiva :) Löylyjä lähtee mukavasti ja kun kaksin ollaan, mahdutaan sinne oikein hyvin.

Hyypiö, onko teillä uudet/uudehkot vaiko todella vanhat paneelit, mitä aiot käsitellä?

Meillä oli siis sellaiset 20+ vuotta vanhat kellastuneet paneelit seinissä ja katossa. Jouduttiin käsittelemään ne TODELLA MONEEN KERTAAN, koska aine ei vain tarttunut niihin millään. Sen sijaan uusittuihin lauteisiin ei tarvinnut kuin kaksi käsittelyä, kun puu oli uutta ja hyväkuntoista.

Kannattaa siis varautua siihen, että ainetta menee ainakin tuplamäärä siihen, mitä valmistaja purkin kyljessä ilmoittaa (jossain taisi jopa lukea, että "yksi käsittely riittää"). Noissa kellastuneissa vanhoissa laudoissa yksi kerros ei erottunut vielä lainkaan, oli vähän kuin maitoa olisi seinille lätkinyt...

Outi-Hyypiön elämää kirjoitti...

Kämppä on 5 vuotta vanha ja lauteet uusittu 3 v sitten. On tosi hyvässä kunnossa joten luulisin että tarttuis hyvin. Onko tuo valkoinen ihan saunasupia mitä ootte käyttäny? Näyttää niin ihanan valkoiselta, maalatulta pinnalta!

New England Rose kirjoitti...

jep, sitäpä juuri. kerroksia on tosin varmaan viisi, siitä toi "maalattu" vaikutelma :) meinas loppua aika ja pinnakin palaa, kun tuntui, ettei tule valmista ikinä. sinnikkyys kuitenkin palkittiin...

kattoon sitä muuten on aika hankalaa laittaa, kun on sellaista löysää litkua ja valuu & roiskuu ympäriinsä. kannattaa siis suojata lattia, kiuas ja muut suojausta tarvitsevat pinnat hyvin. paitsi jos tykkää pilkullisesta :D

Petruska kirjoitti...

Onpas ihana!!!!
Tämä lähtee nyt rautakauppaan =)) Hakeen valkoista seinille =)

New England Rose kirjoitti...

No hyvä, työn iloa :) Kerro sitten millainen tuli!

Laura kirjoitti...

Ihanan tunnelmallinen sauna!:)

eliisa kirjoitti...

Mainio sauna! rauhallinen tunnelma, kutsuu luokseen kylpemään!

Ihana blogi sinulla, jään seurailemaan ! :)

Outi-Hyypiön elämää kirjoitti...

Noniin, nyt on vihdoin aika meidänkin saunan päivykselle. Käytitkö sinä saunavahaa vai saunasupia seiniin? Saako laudesuojaa sävytettynä vai onko tuo lauteissa oleva saunavahaa?
Jostain luin että sitä supia ei sais vetää ku yhen kerroksen, ja mielellään vetäisin sun tapaan useamman kerroksen että saan valkoiset seinät.

New England Rose kirjoitti...

Mun muistini mukaan molemmat oli saunavahaa, pinta on sekä seinissä että lauteissa sellainen "mukavan sileän vahamainen". Kerroksia oli aivan pakko vetää monta, koska aine oli kuin maitoa, eikä tarttunut millään yhdestä kerrasta :)

Kannattaa kysyä vielä kaupan asiantuntijalta tarkemmat ohjeet, mä oon aina ollut hieman huono noudattamaan toisten antamia ohjeita :D (tosin meille ei mainittu mitään siitä, ettei saisi vetää useampaa kerrosta).

Sävyjä oli valittavissa useampia värikartoista, vertailtiin sitten luonnonvalossa erivärisiä puupalikoita keskenään ja yritettiin löytää se paras värikombinaatio.

Tsemppiä saunaprojektiin! :D