Sivut

torstai 1. syyskuuta 2011

Se on syssy ny!

Syyskuun ensimmäinen päivä avautui ainakin täällä meillä päin kovin sumuisena ja koleana. Katsellessani ulos ikkunasta pahin sumu näyttäisi jo olevan hieman hälvenemässä auringon pyrkiessä epätoivoisesti esiin valkean usvaverhon takaa. Totesin muuten tänään, että sumu saa kaikki puut näyttämään aavemaisen kauniilta ja maiseman jotenkin kiehtovasti yhtäaikaa pehmeältä ja pelottavalta. Joka tapauksessa alakuloinen harmaa ilma sopii syyskuun ekaksi aamuksi erinomaisesti! Ja ehkäpä se päivä tästä vielä kirkastuu : )

Sain muuten eilen ilmoituksen kännykkääni, että parisen viikkoa sitten tilaaamani sivuverhot ovat saapuneet ja noudettavissa postista. Pääsen siis viikonloppuna mallailemaan niitä jo ehkä paikalleen, tai ainakin silittämään ne... Uudet kankaathan ovat tunnetusti tuhannessa rypyssä paketista otettaessa, joten silityksestä tuskin voin tällä kertaa luistaa... Vielä kun toiset verhot saapuisivat, niin kokonaisuus olisi täydellinen.

Noh, onpahan taas hommaa vapaapäiviksi, kun pitäisi vielä lisäksi kuurata pesuhuonekin täydellisesti seiniä ja lattiaa myöten. Ai että kuinka kaakelisaumojen hinkkaaminen osaakin olla ärsyttävää ja hikistä puuhaa, eikä jälkikään usein ole ihan toivotunlaista - lika kun tuppaa pinttymään saumoihin niin inhottavasti, etteivät meinaa lähteä puhtaaksi millään - ainakaan vanhemmissa taloissa.

Kaivoin liinavaatekaapista jo valmiiksi esille Gantin linjakkaat pyyhkeeni, jotka meinaan laittaa kylppäriin kunhan siivousurakka on valmis. Mustat tereet tuovat hieman sitä toivottua syksyn tummaa tunnelmaa. Kesäisin olen suosinut Luhta Homen kokovalkoisia "froteeraitapyyhkeitä", jotka sujahtavat siis nyt takaisin kaapin kätköihin odottamaan seuraavaa kesää.

The first September morning turned out to be misty and cool, but now it looks like the dense fog might actually be disappearing. This saggy weather is a good reminder for us all of the up-coming fall and winter.

Yesterday, I received an SMS from the local post office regarding the arrival of my new curtains. Can't wait to get them! In addition to ironing the curtains, I will have to do some cleaning - especially in the bathroom. Rubbing the dirt out of the joints isn't exactly "my cup of tea", but since we don't have a maid, I don't really have a choice...

I also made "an expedition" to my closet and fish out my beloved Gant towels. In my opinion, the black details match the dark autumn colors way better than my all-white towels by Luhta Home.

4 kommenttia:

Jasmiina kirjoitti...

Täälläkin syyskuun ensimmäinen päivä on otettu hyvin harmaasti vastaan, ehkä se tosiaan vielä kirkastuu :)

Maria kirjoitti...

Kiitos, että olit käynyt blogissani ja jättänyt kommenttia! Tulin vastavierailulle ja alankin selailemaan postauksiasi! :)

Mukavaa syksyä!

New England Rose kirjoitti...

Jasmiina: No kirkastui tosiaan!Meillä tuli illalla niin kova kaatosade rakeineen etten ole eläissäni moista kokenut. Piha tulvi ja hiekat vierivät kaikki pitkin mäkeä, jäljelle jäi järkyttävät montut :( Raesateen aikana oli niin kova meteli, että vaikka kuinka yritti huutaa vieressä seisoneelle, ei kuullut edes omaa ääntään! Mutta oli siinä iltapäivällä välillä melko kirkastakin :)

Maria: Kiva kun tulit kommentoimaan! Sulla on mielenkiintoinen blogi, tykkään selailla sitä :)

Jasmiina kirjoitti...

Hui rakeita, ei täällä sentään niin kovasti ole satanut :D