Sivut

torstai 4. elokuuta 2011

Välimeren tunnelmaa

Uusi terassimme (tai pikemminkin terassin jatke) valmistui vihdoin kesäloman aikana takapihallemme monen kuukauden "vaiheessaolon" jälkeen. Ja ihan kivahan siitä tuli, vaikka usko meinasikin välillä loppua :D Laitan teille kuvan uudesta terassista myöhemmin, mutta tässä täydessä kukassaan oleva bougainvillea eli ihmeköynnös, jonka shoppailin terdelle muutama viikko sitten antamaan sille hieman "välimerellistä tunnelmaa".

Lapsena ramppasin perheen kanssa aina lomamatkoilla Kreikan saaristossa ja siellä näitä ihmeköynnöksiä näkyi yllin kyllin erilaisia muureja ja seinämiä peittämässä. Varsinkin Rhodoksen vanhassa kaupungissa niitä oli 80- ja 90-luvuilla aivan älyttömästi, pari vuotta sitten käydessäni hieman vähemmän. Noh, joka tapauksessa bougainvillea herättää mussa aina monenlaisia hyviä muistoja lapsuuden lomamatkoista!

2 kommenttia:

Marika kirjoitti...

On kyllä kaunis kukka, sullahan on siellä vaikka mitä erikoisuuksia!

New England Rose kirjoitti...

Kiitoksia, mäkin tykkään :)
Talvehtiminen saattaa tosin olla ongelma. Aiemmin, kun asuttiin asunnossa jossa oli lasitettu parveke, homma onnistui jotenkuten. Mutta nyt epäilen, ettei kasvi kestä talvehtia lähes pilkkopimeässä liiterissä. Uloshan sitä ei voi missään tapauksessa jättää, paleltuu heti ekojen pakkasten tultua. Pitää nyt rauhassa fundeerata, mitä sen kanssa teen vai teenkö yhtään mitään. Joka tapauksessa kiva ja kaunis kasvi!