Sivut

torstai 16. kesäkuuta 2011

Sohvaperuna pakinoi

Eilen jäi sitten puutarhatyöt meikäläiseltä tekemättä - sade tarjosi mitä mainioimman tekosyyn löhöillä mukavasti sohvalla ja katsella "Karavaanareita" ja lätkän MM-kultajoukkueen varusteiden huutokauppaa telkkarista. Olipahan muuten huonosti organisoitu pannukakku tuo huutokauppa, vaikka Harjakaisen Timppa hauska olikin meklarina ja imitaattorina.

Katsojana koin piinaavia hetkiä, kun aika kului ja kului, eikä huutoja vaan tuntunut tulevan. Monen pelaajan varusteet jäivät suurinpiirtein lähtöhintoihinsa, mitä nyt joku säälistä laittoi satasen tai kaksi pohjahinnan päälle. Mahtoi olla kiusallista myös pelaajille, kun ainoastaan Granlundin Miken paidasta maksettiin maltaita ja joidenkin kamoista ei juuri mitään... Tosin oletin senkin menevän tuplahintaan.

Ihmettelin ääneen jo ohjelman alussa, etten ollut kuullut koko tapahtumasta kertaakaan ennen lähetyspäivää ja silloinkin eksyin kanavalle aivan sattumalta. Ei ollut osunut yhtäkään puffijuttua aiheesta silmiini netin uutispalstoilla tai tv-mainoksissa. Jos ei mainosteta, ei voi olettaakaan, että tulisi huutoja. Eihän nyt mikään tavallinen jamppa voi tuosta vaan lähteä huutamaan työnantajansa nimissä kalliita varusteita, vaikka kuinka hyvään tarkoitukseen rahat menisivätkin ja intoakin löytyisi. Ilmeisesti etukäteismainostus suurten yritysten päättäjille oli myös nyt unohtunut - sen verran vaatimattomissa summissa liikuttiin. Yhden pienen henkilökohtaisen sähköpostin olisi luullut saavan myös yritysten kirstunvartijoita paremmin ruudun ääreen ja laittamaan roponsa likoon hyvän asian puolesta.

Noh, mitäpä minä tällä nyt päätäni tämän enempää vaivaan, mutta harmitti vaan ympäri Suomea paikalle raahattujen pelaajien puolesta sekä yhdistyksen, jolle varoja kerättiin. Juontajakin totesi sukkelaan tapaansa ohjelman loppumetreillä, että ohjelma oli kyhätty kokoon "lyhyellä varoitusajalla" - voidaan tietysti kysyä, mitä järkeä oli sitten järjestää tilaisuutta ollenkaan kun ei oltu yhtään panostettu asiaan.

Iltani kului siis lähestulkoon kokonaan sohvaperunana laiskotellessa ja TV-ohjelmia parjatessa :D Sen verran sain kuitenkin väännettyä itsestäni irti, että sytytin pari kynttilää ja keitin teetä... Ehkäpä sitten tänään taas puutarhan kimppuun paremmalla säällä ja energialla! :)

3 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Elä huoli, sinä latasit akkuja tulevaa puutarharutistusta varten...ihan hyvällä omallatunnolla. Tänään sitten olet varmaan ahkeroinut..:)

Harmi tuollainen huutokauppa tosiaan...olis varmaan kannattanut enempi mainostaa.

Mukavaa viikon jatkoa sinulle.

New England Rose kirjoitti...

Kiitos samoin Tuija!

Pannahinen sentään, taas alkoi sataa! "Ikuisuusoperaationi" kuunliljojen halkaisu ja istutus siis jäänee taas tältäkin päivältä :( Onhan niitä jo pariinkin penkkiin jaettu ja taiteiltu, mutta lisää pitäisi vieläkin istutella... Oh well, maybe mañana...

Mia kirjoitti...

Kuulostaapa tutulta...että huonolla omallatunnolla tulee sohvalla köllöteltyä. Sitä tapahtuu aika harvoin ja siitä se omantunnon kolkutus varmaan johtuukin ;)

Ehkäpä projektin käynnistyttyä "oikeasti" minäkin opin nauttimaan OIKEASTI voimien keräämisestä. SILLÄ SITÄ KYLLÄ JOKAINEN TARVITSEE AIKA AJOIN ! :)