Sivut

perjantai 27. toukokuuta 2011

Perjantai on paras!

Jes, perjantai ja pääsee taas touhuamaan istutuksien pariin! Itseasiassa valmistauduin viikonloppuun jo eilen, kun kävin puutarhalla hakemassa villiviiniä ja kärhöjä takapihalle istutettavaksi. Olin jo lähtiessäni päättänyt, että ostan vain valkoisia, vaaleanpunaisia / pinkkejä sekä aivan tummanliiloja kärhöjä, joten siinä mielessä valitseminen oli hieman helpompaa. Ko. paikassa kun on tarjolla ainakin 30 eri kärhölajiketta...

Päädyin valitsemaan perinteistä tummanlilaa Jackmanniia, valkoista Madame le Coultrea, pinkkiä Ville de Lyonia sekä jättikukkaista vaaleanpunavalkoista Nelly Moseria. Lisäksi sorruin vielä hankkimaan matalakasvuisen, valkokukkaisen Dancing Kingin, jossa on aivan upeat kerrotut kukat. Ja pitihän yksi alppikärhökin saada, joten kassiini päätyi myös todella suloinen kellomainen lajike, jonka nimeä en nyt muista millään. Kellon "päät" kääntyvät hauskasti ulospäin kohti taivasta vähän kuin nauravissa nakeissa. Todella hellyyttävä tuttavuus!

Kiirettä pitää siis tänä(kin) viikonloppuna, kun istutuksien ohella maalatut aidat pitäisi vielä viimeistellä, kiinnittää säleiköt piha-aitaan kärhöille, vesiaiheen kivet saada paikoilleen (tämä ei tunnu nyt etenevän millään!), siivota koko huusholli, pestä pyykit, kehitellä tarjottavaa ja kestitä sukulaiset sitten sunnuntaina...

Kestitsemisestä puheenollen, puntaroin vielä tarjoaisinko suolaista vaiko ihan perinteistä makeaa. Vieraat ovat kylläkin aikamoisia "kahvisieppoja", joten taidanpa päätyä jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Alla yksi otos keittiöstäni - ja teemaan sopien kahvipurkista totta kai! :)

Lisää jutustelua taas ensi viikolla, mutta nyt toivotan kaikille rentouttavaa viikonloppua! Ja lupaan laittaa kuvia kärhöistä tänne heti kun ne kukkivat.

2 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Ihanat purkit!!!

New England Rose kirjoitti...

Kiitti Marika, niin mustakin! Wilhelmiinan Kammarista löytyy.