Sivut

perjantai 16. toukokuuta 2014

Keväistä kukintaa

Pikkuhiljaa alkaa puutarhakin taas heräillä kohti kesää... Toisaalta kyllä on jo aikakin - esim. ensi viikolle on lupailtu tämänhetkisen sääennusteen mukaan jopa kesäistä hellettä (!). Tässä vaiheessa suhtaudun ennusteeseen kuitenkin vielä terveen skeptisesti :D

Touhuilin keskiviikkoiltana oikeastaan ensimmäistä kertaa kunnolla kukkapenkkien kimpussa ja raksin talven jäljiltä jääneet loput kuivat härpäkkeet pois penkeistä (olen ollut tänä vuonna äärettömän saamaton puutarhanhoidon suhteen - pistettäköön vaikka maalausprojektin piikkiin).

Harmillisesti myyrä on taas tehnyt tuhojaan meidän pihalla ja monet tulppaanit, krookukset ja narsissit ovat kadonneet talven aikana taivaan tuuliin. Kyllä harmittaa! Myyrien ei kuulemma edes pitäisi tykätä narsissin sipuleista, mutta johonkin nekin vain ovat hävinneet. Kuvissa muutama hassu jäljelle jäänyt sipulikasvi, joista napsin kuvat ennen kukkapenkkien siistimisoperaatiota.

Parin tunnin kykkimisoperaation, haravoinnin ja siitepölyjen pyyhkimisen jälkeen sain pihan ja terassin suhteellisen siistiin kuntoon - seuraavaksi pitäisi hommata ja istuttaa kesäkukat terasseille. Niistä kuvia myöhemmin!

Ei kommentteja: