Sivut

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Riippajalava

Mieheni yllätti minut iloisesti tässä muutama päivä sitten hakemalla ihan omatoimisesti ja tietämättäni läheiseltä taimistolta jo kauan puhutun riippajalavan pihallemme. Vaikka puu näyttääkin kuvista katsottuna niin kovin pieneltä ja sirolta, se painoi kuin synti! Tai noh, valtava juuripaakku lienee painanut eniten. Rohjakkeen siirto peräkärrystä portin läpi takapihalle oli joka tapauksessa tuskainen operaatio, mutta siitäkin selviittiin :)

Ja totta kai juuri silloin kun aloimme istutuspuuhiin, rupesi satamaan. Siellä sitten "rehkittiin, röhkittiin ja määittiin" useampikin vartti kilpaa sateessa, meillä kun on usein hieman erilaiset käsitykset "tietyistä käytännön asioista" kuten tässä tapauksessa puun paikasta, suunnasta, mullan tiivistämisestä ja kuorikatteen laittamisesta - puhumattakaan puun sitomisesta, josta myös saatiin pienimuotoinen älämölö aikaan... Meidän perheessä kaikki projektit tuppaa aina jostain syystä olemaan aika kovaäänisiä ;D

Noh, hengissä selvittiin siitäkin touhusta! Puun on tarkoitus peittää aikaa myöten näkyvyyttä uudelle terassinpätkälle, sillä riippamuotoisena se kasvaa lähinnä alaspäin ja jonkin verran sivuille. Jalavasta pitäisi ainakin näkemieni kuvien perusteella tulla todella tuuhea ja rehevä, vähän kuin "vihreä seinä" terassin kylkeen. Ja sehän on tarkoituskin. Riippajalava viihtyy vyöhykkeillä I ja II. Istutusohjeissa luki, että puu on tuettava vähintään kahdeksi vuodeksi, mutta luulenpa, että pidämme tukia kyllä vielä kolmannenkin vuoden, sen verran ohut tuo runko vielä on. Mielenkiinnolla odotan, millainen komistus puusta aikaa myöten kehteytyy!

Kuvienottopäivänä oli surkean harmaa sää :(

Tuimme puun molemmilta puolilta luonnonnyörillä

5 kommenttia:

AnniK kirjoitti...

Siitä tulee kasvaessaan varmasti aivan ihana, nyt kun istuttaessa satoi vettä niin säästyitte kastelun aivalta :)

Elämää Onnenpähkinässä kirjoitti...

Eihän luonnonnyörisi ole liian ohutta, että hiertää kuoren rikki? Sidoksen tulisi olla mielellään litteää.
Riippajalava on kookkaana ihana!

New England Rose kirjoitti...

AnniK: toivotaan :) Ollaan muuten jo huomattu, että nuori kasvava puu vaatii kyllä uskomattoman määrän vettä päivittäin. Jos jonain päivänä ei kastele, lehden menevät nopeasti lotkaan. Eli kasteltava on joka päivä.

Elämää Onnenpähkinässä: eiköhän tuo ole oikeanlaista, kun on ko. hommaan nimenomaan tarkoitettua litteää narua. Ja sitominenkin on tehty tarkasti ohjeen mukaan :) Lupaan kuitenkin pitää silmällä vartta mahdollisten vaurioiden varalta. Kiitos huolenpidostasi ja mukavaa alkanutta viikkoa!

Cheri kirjoitti...

Puun istuttaminen kannattaa aina!

New England Rose kirjoitti...

Sanopa Cheri muuta! Kieltämättä kaunis ajatus, ehkäpä tämä pikkupuu korvaa jonkun pienen Amazonilla tuhotun puskan :)