Sivut

maanantai 29. lokakuuta 2012

Hypähdys talviaikaan

Olipa mukava nukkua "tunti pidempään" aamulla - olo tuntui selvästikin virkeämmältä kuin normimaanantaina yleensä. Töihin lähtiessäkin näki jopa eteensä kun ei ollut ihan säkkipimeää :)

Viikonloppuna puuhastelin takapihalla pihahommissa - pakkasten myötä kaikki aidoillamme kiemurtelevat köynnökset tipauttivat lehtensä käytännössä yhdessä yössä - haravalle oli siis käyttöä. Koin tosin myös muutamia epätoivonhetkiä, kun jouduin nyppimään osan lehdistä käsin hakkeen seasta, ne kun olivat jäätyneet kiinni ja hake lähti heti pois paikoiltaan vaikka kuinka varovasti yritti haravalla ottaa. Kolme ja puoli tuntia kökin peffa pystyssä kukkapenkeissä ja selkä huusi hoosiannaa. Noh, tulipahan sekin tehtyä. Sireenissä on vielä muutamia lehtiä, mutta eivätköhän nekin tipahda ensi viikonloppuun mennessä.

Hankin joskus viimevuonna hetken mielijohteesta hauskan rottinkisen "koukkuvekottimen", jonka kiinnitin nyt varastonkulmalle ja pujotin siihen lintujen iloksi punaposkisen omenan. Lintukatos taisi olla House Doctorin, jos en ihan väärin muista. Myöhemmin talvella laitan siihen siemen- ja talipalloja, niin takapihallamme vuodesta toiseen viihtyvä sini- ja talitiaisparvi saa taas "murua rinnan alle".

Ihanan aurinkoista maanantaita!

Ei kommentteja: