Sivut

keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Hajamielisen viherpeukalon lempikasveja

Ajattelin esitellä teille lempikasvini, joka on siis lankaköynnös. Ja puhun nyt nimenomaan huonekasveista, vaikka niitä mulla kesäisin myös pihalla erilaisissa istutuksissa onkin. Lankaköynnös on niin ihanan herkkä ja romanttinen hauraine varsineen ja pienine lehtineen!

Toinen kiva tuttavuus on rönsylilja, jonka lehtien muoto ja värit jotenkin kiehtoo mua. Lisäksi kasvista saa erittäin kätevästi uusia kasveja rönsyjä istuttamalla. Molemmat kasvit ovat varsin helppohoitoisia, kunhan muistaa pitää mullan hieman kosteana.

Muita kivoja sisäkasveja on mm. myrtti - pieni vihreä puu, jollainen mulla on keittiön pöydällä ympäri vuoden. Tai noh, siirsin sen itse asiassa takapihalle noin kuukausi sitten saamaan hieman "valohoitoa", mikä piristikin sitä kummasti. Puu ei siedä suoraa aurinkoa ja multaa pitäisi kastella vähän väliä tai koko kasvi kuivuu koppuraksi hetkessä. Itse pyrin kastelemaan sitä hieman päivittäin, jos siis muistan... :D Myönnettäköön, että viime jouluna lensi kaksi kuivaa kantturaa roskiin kun jouluhässäkässä päivittäinen kastelu hieman unohtui... Kyllä kismitti, mutta minkäs teet!

Alla olevassa kuvassa keittiön pöydällä kruunussa nököttää lankaköynnös ja taustalla näkyy rönsylilja. Ja mikäli jotakuta kiinnostaa, kruunut löysin joskus keväällä Bauhausista, eikä hintakaan muistaakseni ollut mikään paha. Kuninkaallista viikonjatkoa kaikille!

Ei kommentteja: