Sivut

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Juhannussuunnitelmia

Täytyy myöntää, etten ole vieläkään oikein sisäistänyt sitä, että muutaman päivän päästä on jo Juhannus! Vastahan sitä luotiin lumia pihalta ja otettiin jouluvaloja alas takapihan pikkupuusta. Ja Juhannuksen jälkeen päivät alkavat taas lyhentyä... Kyllä se aikaa rientää, ei muuta voi sanoa.

Pohdiskelin tässä eilen (todellisuuteen herättyäni), että mitä sitä oikein Juhannuksena tekisi ja minne sitä menisi vai menisikö minnekään. Päädyimme koti-Juhannukseen - käymme läheisellä järvellä ihastelemassa paikallisen huvilayhdistyksen vuotuista kokkoa, saunomme tuntikausia kaikessa rauhassa, grillaamme herkkuja ja nautimme (sopivasti) saunajuomia. Välillä tekee ihan hyvää vain relata ilman mitään sen suurempia suunnitelmia. Sisko kyllä yritti viimeiseen asti houkutella heillä käymään, mutta kieltäydyin tällä kertaa kunniasta.

Pitäisi varmaankin kehitellä jotain kivaa tarjottavaa, jotta päivä tuntuisi jotenkin spesiaalilta. Ehkäpä vartaita? Onko kellään mitään näpsäköitä ideoita grillauksen suhteen? Salaattia ainakin teen ja uuniperunoita grillissä. Niin, ja otan mielelläni vastaan myös vinkkejä hyvistä kastikkeista uuniperunoiden kanssa - tyhjät lautaset odottavat jo herkkuja malttamattomina!

Ei kommentteja: