Sivut

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Carpe Diem - tartu hetkeen

Mikä siinä on, että ihminen on aniharvoin tyytyväinen siihen mitä on saavuttanut elämässään? Mietiskelin asiaa eilen ja rupesi ihan harmittamaan, kun tajusin, etten koskaan tyydy senhetkiseen tilanteeseeni vaan haikailen aina enemmän ja valitan jatkuvasti mitä naurettavimmista asioista. Miksi ihmeessä? Jos on kiva koti, kohtuullinen työ, terveys suurinpiirtein ok (mitä nyt pikku kremppoja aina siellä sun täällä :)), arvokasta elämänkokemusta sekä ihmissuhteet jotakuinkin kunnossa (ainakin suurimman osan aikaa...), niin mitä sitä ihminen vielä tarvitsee elääkseen?

Miksi lupaan joka kerta itselleni, kun ostan jälleen kerran jonkun "superihanan" sisustustavaran netistä, että tämä on nyt vähään aikaan se viimeinen hankintani ja seuraavan ostan vasta kuukausien päästä? Ja kuitenkin ostan sen jo kenties seuraavana päivänä, vaikken sitä itse asiassa edes tarvitsisikaan? Miksi kiinnittäydyn pinnallisesti materiaan, vaikka elämässä olisi paljon muutakin, kunhan vain osaisi etsiä. Pitäisi osata tarttua hetkeen ja nauttia elämästä toden teolla, eikä käyttää elämäänsä kaikenlaiseen jonninjoutavaan voivotteluun, harmitteluun ja uuden haikailuun.

Täytyy myöntää, että välillä muiden blogeja lueskellessani tulee mieleen, että onkohan näiden henkilöiden elämä todellakin niin täydellistä ja ruusunpunaista kuin he antavat ymmärtää. Onneksi törmäsin tässä menneenä viikonloppuna bloggaavaan ystävääni -  keskustelussamme hän todisti minulle sen, että onneksi me kaikki olemme kuitenkin ihmisiä - erilaisia sellaisia, erilaisine ongelmineen ja turhautumisineen. Vaikka joskus tuntuukin, että oma elämä on maailman tylsintä ja tyhmintä, ei se ole aina herkkua muillakaan vaikka niin antavatkin ymmärtää. Eli ei muuta kuin "Carpe Diem" ja nautitaan elämästä täysillä - juuri sellaisena kuin se tulee meitä vastaan!
3 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Ihana blogi kerrassaan, pitääpä kirjautua lukijaksi.

New England Rose kirjoitti...

Kiitti Johanna! Sullakin on aivan mahtava blogi :)

Mia -Willa Oliviasta kirjoitti...

Luulenpa, että suurimmalla osalla ei elämä koostu pelkästään siitä, mitä blogeihinsa kirjoitaa. Itsekkin yritän pitää negatiiviset asiat pois blogistani, mutta tottakai jotain tai joskus tulee kerrottua jotain sellaistakin. Elämässähän on aina sekä ylä- että alamäkiä:) Eihän se muuten olisi mielekästä.

Yritetään tehdä elämästä mielekästä ja nauttia pienistäkin asioista. Kaikilla meillä varmasti on niitä huonojakin hetkiä.

Sinun blogia lueskellessa tulee ainakin hyvälle mielelle :)