Sivut

maanantai 9. kesäkuuta 2014

Yrttejä, yrttejä...

Sain lopultakin tämän kesän yrtit paikoilleen vanhaan yrttilaatikkooni. Tänä vuonna laatikostani löytyy mm. timjamia, basilikaa ja persiljaa. Vaarinlaukka-niminen suomalainen sipulikasvi säilyi yllättäen hengissä viime kesältä, joten sen tietenkin säilytin.

Uusina tuttavuuksina mukana lajitelmassa ovat tänä vuonna perinteinen ruohosipuli sekä Suomessa vähemmän perinteinen curry (tuo hopeanharmaa, rosmariinia muistuttava kasvi - tuoksu on taivaallinen).

Yrttien lisäksi laitoin myös mansikoita sinkkiämpäriin useamman taimen - toivottavasti tänä kesänä mansikoista jää jotain meillekin, viime vuonna kun oravat pistelivät ne poskeensa alta aikayksikön. Ämpäri on siitä kätevä, että sitä on helppo siirrellä "turvaan" aina tarvittaessa ja suojaaminenkin on vaivattomampaa - viime kesänä mulla oli mansikoita yrttilaatikossakin, mutta koska en halua peittää koko kaunista laatikkoa suojaverkoilla, sinkkiämpäri sopi tarkoitukseen nyt paremmin. Nyt ei sitten muuta kuin rouskuttelemaan yrttejä kesäisen salaatin kera!


2 kommenttia:

JohannaL kirjoitti...

Ihana yrttikokoelma sulla!

New England Rose kirjoitti...

Kiitokset, onhan tuo ihan kiva. Olen vain vähän huono noita yrttejä käyttämään - aina ennen ruoanlaittoa mietin, että tänään otan ja lykkään sapuskaan, mutta sitten kun laitan ruokaa, unohdan koko homman ja totean jälkikäteen että taas ne unohtui... Skarppaamisen paikka siis :D