Sivut

maanantai 4. marraskuuta 2013

Halloween

Pyhäinpäivä, kekri, Halloween... Mikä ikinä olikaan, meni ohitse varsin nopeasti ja huomaamattomasti meidän huushollissa. En tänä vuonna hankkinut koristekurpitsoja tai tehnyt mitään aiheeseen liittyviä erikoisherkkuja. Mun PITI tehdä ihana kurpitsapiiras, mutta perjantaina ruokakaupassa iski laiskuus ja ostoskoriin lennähti kurpitsojen sijaan ihan perinteistä torttutaikinaa ja glögiä - tosin en ole niitä torttujakaan vielä väsännyt ;D

Laitanpa nyt sitten kaikkien ahkerien jauhopeukaloiden iloksi oheisen reseptin, joka ei siis meillä realisoitunut piirakaksi asti. Ehkäpä joku innokkaampi saa tästä jotain aikaiseksi :) Kurpitsakuva on viime vuodelta.

Amerikkalainen kurpitsapiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
125 g voita
1 kananmunan keltuainen

Täyte:
400 g kurpitsaa karkeasti pilkottuna
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 ripaus suolaa
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa

Nypi jauhot, sokeri ja voi ryynimäiseksi massaksi. Lisää munankeltuainen ja sekoita taikinaksi. Painele taikina pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Anna tasoittua jääkaapissa noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Keitä kurpitsanpalasia vähäsuolaisessa vedessä 5-8 minuuttia. Kaada siivilään ja valuta kaikki vesi pois. Sekoita kurpitsa hienoksi soseeksi esim. mikserillä ja anna sen jäähtyä hieman. Lisää munat yksi kerrallaan. Lisää loput ainekset ja kaada seos vuokaan. Paista uunin alaosassa 40–50 minuuttia. Jäähdytä. Siivilöi päälle hieman tomusokeria ja tarjoile kermavaahdon kanssa.


Ei kommentteja: