Sivut

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Luksusta laineilla

Käväisimme viime viikonloppuna Tallinnassa kesänpäätösristeilyllä. Olin varannut oikein deluxe-hytin, sillä matka oli samalla synttärilahja miehelleni. Totta puhuen meni kyllä hieman se hytin "luksuspuoli" ohi kulunutta 1990-luvun alun sisustusta katsellessa - valitettavasti mokoman murjun hinta oli sitten taas lähempänä sitä mainittua luksusta... Risteilyn teemana oli Euroviisut, sillä Suomen Euroviisuklubi oli hommannut paikalle esiintymään komean tähtikaartin Marion Rungin ja Krista Siegfridsin johdolla. Enpäs tiennyt tätäkään etukäteen, joten oli ihan kiva yllätys vaikkakaan ko. musiikkityylit eivät olekaan mun juttuni.

Alustavasti sääennuste oli luvannut viikonlopulle kaatosadetta ja ukkosmyrskyjä, mutta ONNEKSI säästyimme niiltä, eikä allekirjoittaneen tarvinnut viettää koko risteilyään hytin puolella vaakatasossa makoillen... Puhelut Suomesta kylläkin kertoivat rankasta kaatosateesta pääkaupunkiseudulla. Me puolestamme katselimme lauantai-illan pimeydessä komeaa välkehdintää hyttimme ikkunasta, kun tiirailimme horisonttiin kohti Helsingin itäpuolta. Kohdalle ei siis myräkkää sattunut kuitenkaan.

Tallinnankin päässä kävi säiden suhteen niin hyvä munkki, että sade alkoi noin vartti sen jälkeen, kun olimme palanneet maista takaisin laivalle. Aamupäivä Tallinnassa oli sen sijaan mukavan lämmin ja aurinkokin pilkisteli aina välillä pilvien lomasta.

Käväisimme perinteiseen tapaan vanhassa kaupungissa sekä Viru-keskuksessa shoppailemassa - eipä siinä aikaa paljon muuhun jäänytkään. Vanhassa kaupungissa ihailtiin myyntikojujen komeaa kukkamerta, värikkäitä neuleita ja keskiaikaisia pytinkejä. Olisimme halunneet käväistä myös Viru-hotellin yhteydessä olevassa KGB-museossa, mutta sinne olisi pitänyt varata aika etukäteen ja mehän ei sitä tietenkään oltu tajuttu... Noh, seuraavalla kerralla sitten!

Shoppailuista lisää tuonnempana... :)


Ei kommentteja: