Sivut

tiistai 20. elokuuta 2013

Asuntoja & Artekia

Kävimme Hyvinkään asuntomessuilla elokuun puolivälin paikkeilla katsastamassa alustavasti mahdollisia talomalleja tulevaa tönöämme silmälläpitäen - kyseinen viikonloppu taisi itseasiassa olla messujen viimeinen. Väkeä oli kuin pipoa, vaikka olimmekin liikkeellä jo heti aamusta. Näköjään muutkin olivat ajatelleet, ettei lomienjälkeisenä lauantaiaamuna olisi paljoakaan porukkaa liikkeellä, mutta väärässä olivat.

Tykästyin aivan erityisesti erääseen yksitasoiseen, todella kodikkaaseen L:n muotoiseen taloon, jonka sisäpihalla oli myös uima-allas, kesäkeittiörakennus sekä jännä maahan kaivettu savusauna. Talo oli kauttaaltaan pääsävyiltään valko-musta-harmaa sekä sisältä että ulkoa ja myös valtavat terassit olivat antrasiitinharmaita, lähes mustia. Pohja oli mielestäni kiva ja kokokin olisi meille ihan passeli, noin 150 neliötä. Henkilökohtaisesti en tunne mitään tarvetta rakennuttaa älyttömän isoa taloa, sillä en jaksaisi sitä siivota kuitenkaan, eikä kaikille huoneille olisi kahden hengen huushollissa kuitenkaan mitään käyttöä. Rahallisestihan huone tai pari lisää rakentamisvaiheessa ei sinällään maksaisi kovinkaan paljoa extraa verrattuna siihen, jos ostaisit saman täysin valmiina talona.

Messualueella oli jos jonkinlaista kojua ja sisustusmyyjää, joten tarttuihan sieltä taas jotain mukaankin - nimittäin suomalaista designia suuren muotoilukilpailun vastikään voittaneiden Artekin pannunalusten muodossa sekä kivoja kuvioituja, mustavalkoisia ja harmaita Kuitukuun tiskirättejä. Artekin koivuvanerista taivutetut pannunaluset sain hyvällä alennuksella ns. messuhintaan, joten olihan tuo tilaisuus jotenkin hyödynnettävä :)
Ei kommentteja: