Sivut

tiistai 16. lokakuuta 2012

Tue syöpätutkimusta

Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanjalla tuetaan suomalaista rintasyöpätutkimusta. Siinä kerättyjä varoja ohjataan myös potilaille ja omaisille tarjottavaan neuvontaan. Kampanjan tunnus on roosa silkkinauha, joka on rintasyövän vastaisen taistelun symboli ympäri maailman.

Kampanja sai alkunsa 1990-luvun alun Yhdysvalloissa. Tuolloin AIDSin vastaisesta kampanjasta innostuneet Evelyn H. Lauder ja Alexandra Penney halusivat kiinnittää huomiota rintasyövän yleistymiseen ja kerätä varoja rintasyövän tutkimukseen. He valitsivat oman kampanjansa symboliksi vaaleanpunaisen silkkirusetin. Pian kampanja levisi muihin maihin, ja nykyisin sitä järjestetään yli 40 maassa. Virallinen kampanja- ja keräyskuu kautta maailman on lokakuu, jolloin kampanja kerää varoja rintasyöpätutkimukseen monin eri tavoin ja tapahtumin.

Suomessa Roosa nauha -kampanja järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2003. Tällöin kumppaneina olivat Lindex, Me Naiset ja Scandinavian Hunks. Yhteistyökumppaneiden määrä, kampanjan tunnettuus ja tuotto ovat kasvaneet vuosi vuodelta.

Vuonna 2012 vietetään Suomessa Roosa nauha -kampanjan juhlavuotta, kampanja järjestetään nyt jo kymmenettä kertaa. Lisää kampanjasta voit lukea Syöpäsäätiön Roosa nauha -sivuilta. Ja mikäli vaatekaapistasi ei satu löytymään mitään vaaleanpunaista, ei hätää: sivustolla on nähtävissä kaikki Roosa nauha-symbolien ostopaikat. Ostamalla nauhan osoitat tukesi rintasyöpäpotilaille ja rintasyövänvastaiselle tutkimukselle.

Tekstin lähde: http://www.cancer.fi/roosanauha/Ei kommentteja: