Sivut

perjantai 13. kesäkuuta 2014

From New York with Love

Sisareni käväisi miehensä kanssa hiljattain Nykissä ja tykästyi paikkaan kovasti. Ilmat olivat suotuisat, hotelli korkeatasoinen ja keskeisellä paikalla Manhattanilla, nähtävyydet sekä huvitukset upeita ja kauppojen valikoima kuulemma vieläkin upeampi :) Heidän hotellihuoneensa sijaitsi muistaakseni noin 20. kerroksessa ja sieltä oli huikeat näkymät Chrysler Buildingille. Ikimuistoinen kokemus oli kuulemma Broadwayn kuuluisa Leijonakuningas-musikaali, joka ylitti odotukset kaikilta osin.

Olin lainannut oman matkalaukkuni mukaan extralaukuksi ostoksia varten ja kyllähän niitä sieltä taas tulikin, pääasiassa vaatteita, kenkiä ja meikkejä. Valikoima on paljon laajempi kuin Suomessa ja hinnatkin hieman edullisemmat, jopa ihan keskustassa. Miesten vaatteet on kyllä Nykissä tosi mageita, siis jos tykkää Ralph Lauren -tyyppisistä asukokonaisuuksista. Siskon mies toi Suomeen todella staileja RL:n farkkuja ja paitoja. Systeri osti mm. ihania "spesiaalikoristeltuja" Converseja, jollaisia en ole Suomen kauppojen valikoimissa tai eurooppalaisissa nettikaupoissakaan nähnyt.

Palvelu oli amerikkalaiseen tyyliin kuulemma viimeisen päälle ja paremmissa vaatekaupoissa asiakkaille tarjoiltiin ostoksien lomassa aina myös juotavaa ja pikkupurtavaa. Myyjiä oli niin paljon, että jokaisella asiakkaalla oli oma henkilökohtainen myyjänsä, joka palveli vain heitä. Itse sain reissulta tuliaisiksi mustavalkoisen New York -huivin ja todella tyylikkään mustavalkoisen taulun, jossa näkyi keskusta ja Vapaudenpatsas iltavalossa.

Kaiken kaikkiaan reissu oli systerin sanoin mahtava - miinuksina olivat yli-innokkaat kauppiaat, jotka kauppasivat turisteille jos jonkinmoista kiertoajelua, museokäyntiä jne. ja roikkuivat hihassa korttelikaupalla tuskaksi asti sekä kevyesti ylimitoitetut turvatoimet niin lentokentällä kuin turistinähtävyyksilläkin. Esim. 911 Memorialilla kaikki kävijät läpivalaistiin, kroppa taputeltiin ja laukut pengottiin, vaikka kyseessä olikin "vain" tuhoutuneiden pilvenpiirtäjien rauniot (ja älkää nyt käsittäkö väärin, en siis vähättele itse tapahtunutta millään tavalla, vertaan vain paikan nykytilaa muhkeisiin turvatoimiin, joiden tarpeellisuudesta voidaan olla montaa mieltä).

Kaupungin ydinkeskusta oli kuulemma todella siisti - siistimpi kuin Helsingin keskusta - ja puistot olivat viimeisen päälle hoidettuja ja niissä oli ihania isoja lampia vai pitäisikö sanoa pikkujärviä, joilla ihmiset soutelivat ja viettivät vapaa-aikaansa iltaisin ja viikonloppuisin. Toisaalta kun poikkesi vähän sivummalle etnisiin kaupunginosiin, muutos yleisilmeessä oli ilmeinen, mikä nyt ei ollut sinänsä mikään yllätys.

Kiehtovia matkajuttuja kuunneltuani tekisi kyllä kieltämättä itsekin mieli pyrähtää rapakon takana taas pitkästä aikaa - edelliskerrasta onkin jo aivan liian kauan, tarkkaan ottaen 23 vuotta! :D

Kivaa viikonloppua kaikille!Ei kommentteja: