Sivut

keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Uunituoreita sämpylöitä

Sain jonkinasteisen "aivovaurion" edellisellä ruokakauppareissullani ja hankin kotiin reilun varaston sämpylätarpeita. Kerrottakoon tässä vaiheessa, että olen tehnyt sämpylöitä elämäni aikana ehkä kaksi kertaa aiemmin, joten todellakin jostain aivan ainutlaatuisesta on nyt siis kyse ;D

Vähän kieltämättä alkuun jännitti, onnistuuko taikinan nostatus lainkaan, mutta onnistuihan se! Makukin oli mitä parhain, joten takaan ja allekirjoitan, etteivät varmasti olleet tämän vuoden viimeiset sämpylät.

Jotenkin sitä vieraantuu noista leipomishommista, jos niitä ei tee säännöllisesti tietyin väliajoin - se on vähän sama homma kuin autolla ajaminen, pitkän tauon jälkeen uudelleen aloittaminen on hankalaa (kokemusta on..).

Laitoin sämpylöihin kolmea lajia jauhoja, nimittäin vehnä-, kaura- ja ruisjauhoja sekä vielä reippaan kourallisen pellavansiemeniä antamaan hieman rouheutta muuten tasaiseen taikinaan. Ripottelin siemeniä vielä päälle koristeeksikin, mutta ne eivät kyllä pinnalla kauan pysyneet. Joka tapauksessa sämpylät näyttivät maistuvan muillekin kuin allekirjoittaneelle, joten taisin sentään tehdä jotain (kerrankin) oikein... ;D

Nyt mielessä jo siintää ihan ehta ruisleipä, pitäähän senkin tekemistä nyt sitten kokeilla kun kerran on vauhtiin päässyt!


Ei kommentteja: