Sivut

maanantai 21. lokakuuta 2013

Talvinen viikonloppu

Mennyt viikonloppu oli mitä ihanin ja käytinkin sen hyödyksi tekemällä pihatöitä. Sain haravoitua ja nypittyä kaikki puhdonneet lehdet niin nurmikolta kuin kukkapenkeistäkin sekä perattua lakastuneiden kasvien jäänteet kukkapenkeistä. Siinä sitä olikin hommaa yllättävän paljon (neljä isoa säkillistä tavaraa) ja koko lauantaipäivä vierähti pihamaalla. Sää oli ihanan talvinen; kirpsakka pikkupakkanen, selkeä taivas ja kirkas auringonpaiste, mitäpä sitä muuta voisikaan toivoa :)

Mieheni väkersi mulle linnunpöntön, joka maalattiin mustaksi ja laitettiin kepinnokkaan pikku lampemme vierelle. Saan kepukanvarteen sitten talvella laitettua myös lyhteen, jollaista ei pihallamme olekaan aiemmin ollut, johtuen juurikin sopivan paikan puutteesta.

Onneksi aloitin pihahommat ajoissa lauantaina, sillä iltapäivällä, puolisen tuntia sen jälkeen kun olin saanut homman pakettiin, alkoi aivan järkyttävä räntä-/lumisade, joka kesti toista tuntia. Harmi vaan, ettei yhtään jäänyt maahan!

Kuvassa huurteinen linnunpönttö sekä jäätynyt lampi, jota auringonsäteet alkavat hiljalleen sulattaa. Kirpsakkaa viikonalkua kaikille lukijoilleni!Ei kommentteja: