Sivut

perjantai 28. kesäkuuta 2013

Keltainen meri

Seikkailin taas aamulla puutarhassa ja otin kuvia yhdestä kukkapenkistäni, joka on kieltämättä nykykunnossaan hieman runsas ja villiintynyt - olen ollut aika laiskana viime aikoina, enkä ole jaksanut lähteä nyppimään, leikkaamaan ja karsimaan penkkiä. Onhan se toisaalta näyttävän runsas, mutta pienemmät kasvit kyllä nyt jäävät isompien jalkoihin; varsinkin kuunliljat tuntuvat valtaavan alaa aivan liikaa.

Tummanlila tiukukärhökin on alkanut kukkia, nuppuja on ilahduttavan runsaasti. Myös "ikuinen taisteluni" piippuköynnöksen kanssa on kääntymässä pikkuhiljaa voitokseni, sillä nyt tuntuu, että se on vihdoinkin löytänyt itselleen suotuisan kasvupaikan. Olen siirtänyt sitä kolmeen eri otteeseen, mutta aiemmin kasvu oli lähinnä kitukasvuista ja nyt sitäkin vehreämpää - lehdet ovat aivan megalomaanisen isot! Myös kermanvalkoinen köynnöshortensiakin on kukassa, tosin se kärsii hieman ahtaudesta ja on jäänyt aika pienikokoiseksi.

Ilokseni kukkapenkkiin on tänä vuonna pölähtänyt jostain "jättikokoisia kissankelloja" sinne sun tänne. En tiedä ko. kukkien "virallista nimeä", mutta jokainen varmaan tietää mistä puhun kun viittaan kissankelloihin :D Ovat aika hauskoja valopilkkuja keskellä keltaista kukkamerta!

Auringontäyteistä viikonloppua!                                         

Ei kommentteja: