Sivut

tiistai 15. toukokuuta 2012

Väriä elämään!

Toikkaroin taas takapihalla eilen kupsuttelemassa sitä sun tätä ja kastelemassa auringonpuoleista kukkapenkkiä, joka on jo nyt hillittömän kuiva vaikka juuri toissapäivänä satoi ihan reippaasti. Nappailin siinä touhutessa muutaman otoksen pihamme väriläiskistä. Täytyy todeta, että kyllä se syksyinen "sipulihelvetti" kuitenkin kannatti, sillä piha on nyt jo aika kivannäköinen. Ensi syksynä pitää laittaa vielä lisää sipuleita maahan (ahneelle kun ei mikään koskaan riitä...)

Alla montaa eri tulppaanilajiketta (joiden nimiä en nyt tähän hätään muista) sekä myös jo aiemmassa postauksessa mainittu siperiankärhö, jonka istutin ihan muutama päivä sitten. Mokoma on intoutunut aivan ällistyttävään kasvuvauhtiin ja puskee jo nyt pajutötteröstä ulos, vaikka on ollut maassa tosiaan vasta hetken ja oli istutettaessa valehtelematta vain kolmasosan nykykoostaan! Näköjään ko. kärhö siis viihtyy hyvin tuolla osin varjoisalla, kosteammalla puolella pihaa, mikä oli tietysti tarkoituskin :) Kukkia odotellessa... Rentouttavaa Helatorstaita kaikille, itse taidan viettää sen aidan maalaushommissa!

P.S. Liittykäähän lukijoikseni, laitan arvonnan pystyyn heti kun 100 lukijan raja rikkoutuu. Luvassa on ihanan kesäinen palkinto :D















21 kommenttia:

Melissa kirjoitti...

Kauniita kukkia :)

AnniK kirjoitti...

Ihana kukkaloisto! Kyllähän se syksyinen sipuleiden istuttaminen sateessa näin keväällä palkitaan :)

New England Rose kirjoitti...

Kiitoksia Nelli & Anni! Perhanan myyrät veivät osan sipuleista talven aikana, mutta onhan näissä jäljelle jääneissäkin silmäniloa :)

GardenianKati kirjoitti...

Pitihän sitä liittyä lukijaksi, että saat arvonnankin kasaan jossain vaiheessa =)... Olen täällä kyllä ennenkin käynyt. Odottelen innolla pihajuttuja kesällä. Tervetuloa myös vastavierailulle =)

pikkunuttuja kirjoitti...

Heissan, vastavieraisilla ollaan, kiva kun meille löysit :)
Oikein mukava blogi täältä löytyi mukavine juttuineen ja lukijana saankin tuoreet jutut lukea...
eikös olekin puutarhassa toikkarointi mukavaa taas, nytkin mun on mentävä sinne kaffekupin kanssa:)
Mukavaa viikonjatkoa♥

Sanna kirjoitti...

Tervehdys! Kiva, kun löysit blogini! :) Tulin vastavierailulle ja nyt vähän vihreänä katselen sinun puutarhakuviasi - meidän piha on vielä yksi hiekkakasa! Jospa tänä kesänä saatais edes nurmikko vihertämään :)

pirkko kirjoitti...

Hei, todella tyylikäs tuo violetin ja valkoisen yhdistelmä tulppaaneissa! Tykkään. Ja nuo viiruhelpit sopii siihen mainiosti.

Merkkari kirjoitti...

Wau!!! Siis Wau!!! Meillä ei kukkapenkissä sipulikukat viihdy ja jos viihtyät kukkivat vasta Juhannuksena :D Ihana väriloisto!

Marru kirjoitti...

Ihanaa väriloistoa!
No wau tota kärhöä, no ensi viikolla pitää viimeistään käydä ostamassa se :))

Jansku kirjoitti...

Ihanaa kun löysit blogiini ja vielä ihanampaa, että sen avulla löysin tänne. Tämä tässä blogin pitämisessä on mahtavinta; uusien tuttavuuksien solmiminen <3

Ihana puutarha. Kauniit tulppaanit :) Meidän takapihan laitto on myös alkanut. Olin ihan ihmeissään, kun sain avokinkin toissa iltana innostumaan takapihan laittoon. Nyt on mukava ihastella oman käden jälkeä, vaikka vielä onkin tekemistä.

Mukavaa viikon jatkoa sulle <3

Jasmiina kirjoitti...

Kaunista kukkaloistoa pihalla :)

New England Rose kirjoitti...

GardenianKati: kiitoksia kutsusta, pitääpä piipahtaa :) Joo, olishan se kiva tosiaan saada palkinto jakoon mahdollisimman pian!

Hilma: puutarha ja kahvikuppi on kieltämättä yksi parhaista yhdistelmistä, joita tiedän. Siihen kun vielä lisätään raikas aamukaste, linnunlaulu, kukkien tuoksu ja höyryävä sämpylä, niin ollaan jo lähellä täydellisyyttä :D

Juu, huomenna taas jatketaan "toikkarointia", tosin ei kahvikuppi kädessä...

Sanna: Älä turhaan viherry, pihastanne tulee varmasti upea nopeammin kuin uskotkaan! Meilläkin on vasta toinen kesä menossa, aiempi asukas ei ollut tehnyt pihalle juuri mitään.

Paljon on vielä tehtävää siis täälläkin, onneksi kameran linssin läpi voi valikoida, mitä kuvaa ;D Löytyy tuolta pihalta tulppaanien lisäksi myös kaksi 2000 litran multasäkkiä, parit kottikärryt, keskeneräinen mullanlevitysoperaatio, läjä kaikenlaista rojua odottamassa matkaansa kaatopaikalle, yksi täysin tyhjä kukkapenkki jne...

Pirkko: ne violettivalkoiset on munkin lemppareita, ensi vuodeksi laitan niitä ehdottomasti lisää.

Merkkari: kiitoksia! Harmi vaan, että sipulikukkien kukinta kestää niin lyhyen ajan. Kohta se penkki on kaikkea muuta kuin loistokas... :)

Marru: kerro sit mihin kärhöön päädyit, ootan jo innolla!

Jansku1985: sanopa muuta, uudet tuttavuudet on aina kivoja! Myönnän tosin tässä samantien, että viime aikoina olen ollut hieman laiska näissä virtuaalisuhteissani :D

Miehet välillä yllättää, eikä puutarhanhoito ole poikkeus. Itse asiassa yllättävän monelle miehelle pihan ulkonäkö on kuitenkin hyvin tärkeä asia ja tykkäävät puuhastella pihalla kaikenlaista. Myös oma mieheni viihtyy siellä hyvin silloin kun muilta töiltään ehtii ja jaksaa.

Jaasmiina: kiitti! Mukavaa päivänjatkoa ja huomista vapaapäivää koko perheelle :)

Cheri kirjoitti...

Nyt voi tosiaan olla tyytyväinen syksyn aherruksesta. Tervetuloa lukijakseni, minäkin kirjaudun tänne niin saat tuon tasaluvun pian täyteen.

Elämää Onnenpähkinässä kirjoitti...

Muut kärhöt ovat minulla menestyneet vain sen ensimmäisen kesän, joten pitääkin kokeilla tuota Siperiankärhöä. Kunhan vain löydän taimiston, jostasitä saa.

Cosmos kirjoitti...

Hei kiva kun löysit blogini! Sinulla on ihana blogi, seuraan ehdottomasti.
Tiesit varmaan että sinulla on nuo hassut kirjaimet asetus näissä kommenteissa päällä...

Helene - Hampton Hovi kirjoitti...

Moi. Tulin vastavierailulle ja oli aivan pakko liittyä lukijaksesi, koska olin se sadas! :oD Blogisi näyttää oikein kivalta ja tulen käymään täällä ehdottomasti jatkossakin! :o)

SisustEllen kirjoitti...

Ihana blogi sinulla ♥ Oletkohan mahtanut käydä blogissani - olet tervetullut :)

pirkko kirjoitti...

Sinulle on haastetta blogissani!

Minä, Kirsi kirjoitti...

Blogissani on sinulle tunnustus ja haaste :-)

Riitta Sinikka kirjoitti...

Oo,miten kauniita!!

New England Rose kirjoitti...

Cheri: Kiitoksia Cheri panoksestasi ja mukavaa alkanutta viikkoa ;)

Elämää Onnenpähkinässä: missä päin asustelet? Ainakin pääkaupunkiseudulla on monia hyviä kärhöpaikkoja. Yksi monipuolisimmista on Puutarhakeskus Sofianlehto, josta löytyy monta sataa eri lajiketta, harvinaisuuksiakin. Liike sijaitsee Helsingissä.

Cosmos: heippa Cosmos, on aina mukavaa saada uusia lukijoita! Juu, hassut kirjaimet on päällä jottei tulisi automaattisia ns. roskapostauksia.

Helene: no kävipäs sulla munkki! ;D Sullakin on kiva blogi, lupaan käydä taas tässä jonain päivänä...

SisustEllen: hmm, pitääpä käydä piipahtamassa! Kiitoksia vinkistä!

Pirkko & Kirsi: no herran pieksut, täytyypi siis vastata haasteisiinne... Heti kun ehdin :)

Riitta Sinikka: jep, itse asiassa ovat nyt vielä komeampia kun ovat auenneet kokonaan. Totesin juuri eilen, että valkoiset kerrotut tulppaanit näyttävät yllättävän paljon ruusuilta aukinaisina. Pitää vissiin napata kuva, näyttävät nyt niin erilaisilta!

P.S. Pian olisi luvassa arvontaa, ette jättäneet vaihtoehtoja ;D